Asiakkaiden kokemuksia Six Month Smiles -oikomishoidosta

Merjan tarina
Tuulan tarina
Hannen tarina

Merjan tarina

Hampaiden peittely ja hymyilyn välttely oli minulle arkipäivää viidentoista vuoden ajan. Vuosien varrella hampaitteni ahtaus ja asentovirheet pahenivat radikaalisti ja hammasvälien puhdistus kotikonstein kävi osittain mahdottomaksi. Haasteena oli myös se, että pelkäsin toimenpiteitä lapsuuden huonojen kokemusten vuoksi.

Olin ollut luulossa, ettei hampailleni voitu tehdä mitään ilman perinteisten oikomiskojeiden käyttöä. Se olisi tarkoittanut 2-3 vuoden hoitoprosessia. Tutustuin Six Month Smiles -menetelmään keväällä 2013. Koska takahampaiston purentaani ei tarvittu muutoksia, hoitomuoto sopi minulle.

Ensimmäiset kaksi viikkoa oikomiskojeiden kanssa olivat totuttelua ja oli sekä hyviä että huonoja hetkiä. Suu tottui kuitenkin yllättävän nopeasti ja puhuminen sujui normaalisti jo toisena päivänä. Käytin vahaa noin kuukauden ajan, koska alkuvaiheessa raudat hankasivat joistain kohdista. Kipuja minulla ei ollut käytännössä ollenkaan koko prosessin aikana.

Jo kahden kuukauden kohdalla hampaiden asento oli korjaantunut liki ihanneasentoon ja kolmen kuukauden kohdalla oli enää vain minusta itsestäni kiinni, missä vaiheessa halusin hoidon päättää. Oikomishoito päätettiin noin neljän kuukauden kuluttua sen alkamisesta. Minulle laitettiin vielä retentiokaaret, jotka estävät hampaiden palautuminen alkuasentoon. Kaaret eivät näy ulospäin.

Yhteenvetona hoidon nopeus ylitti kaikki odotukset ja sovituissa kustannuksissa pysyttiin. Arvokkainta prosessissa oli kuitenkin se, että minua kohdeltiin yksilönä, toiveeni huomioitiin ja minua kuunneltiin.

(Merjan oikomishoidosta vastasi Krista Sivén, Oral Kuopio Keskusta)

 

Tuulan tarina

Oikomishoito ei sattunut juuri ollenkaan ja toimenpiteet suussa tehtiin todella näppärästi. Hämmästyin hoidon kuluessa lähinnä vain sitä, että oikeasti tuloksia alkaa näkyä niin nopeaan tahtiin.

En voinut kuvitella, että suoristettu ja kauniimpi hammasrivi voi vaikuttaa näin positiivisesti ulkonäköön ja sitä kautta haluun hymyillä herkemmin. Hymy oikaistuilla hampailla ei ole lopputulokseltaan virheettömällä tavalla keinotekoinen, vaan elävän kaunis ja persoonallinen.

Hauskinta on ollut saada ostaa kivan värisiä ja näyttäviä huulipunia, sillä enää ei tarvitse aristella sitä, mitä on huulten sisäpuolella. Siten esteettisellä hoidolla on ollut myös itsetunnolle kannustava ja pysyvä vaikutus.

Hyvän mielen lisäksi hampaita on myös kivempi ja helpompi hoitaa. Oikaisuhoidon kuluessa opeteltu huolellinen hammashygienia jäikin vaikuttamaan arkirutiineihin positiivisena käytänteenä pitää hyvää huolta hampaista.

Ajallinen ja taloudellinen satsaus hampaisiin on mielestäni todella kannattanut ja tekisin tämän joka hetki uudelleen.

(Tuulan oikomishoidosta vastasi Krista Sivén, Oral Kuopio Keskusta)

 

Hannen tarina

Pahoin ahtautuneet ja vinot hampaani olivat häirinneet minua lähes koko aikuisikäni, mutta en halunnut perinteisiä oikomiskojeita suuhuni. Löysin netistä Six Month Smiles -nimisen tekniikan, joka tuntui huomaamattomalta, nopealta ja loistavalta vaihtoehdolta yks-risti-kaks-hampailleni.

Niin sitten varasin ajan konsultaatioon. Six Month Smiles -menetelmä sopi minulle, joten hoito aloitettiin lokakuussa 2013.

Ensimmäinen reaktio oikomiskojeiden asennuksen jälkeen oli järkytys. Puhuminen oli vaikeaa ja syöminen vielä vaikeampaa. Kojeisiin tottui kuitenkin nopeasti ja noin kuukauden jälkeen niitä ei enää tarvinnut edes ajatella. Oli yllättävää, miten monet eivät oikeasti huomanneet oikomiskojettani.

Kiristyksen jälkeen hampaat olivat melko arat muutaman päivän. Jännä, miten kivustakin voi tulla positiivinen asia: kun tuntui kipua ja kiristystä, tiesi, että kyllä siellä hampaissa jotain todella tapahtuu. Ensimmäisen kuukauden aikana oikomiskojeet hankasivat huulien sisäpintoja, mutta vaha auttoi vaivaan.

Prosessi eteni uskomattoman nopeasti. Aika-arvio minun kohdallani oli noin yhdeksän kuukautta, mutta prosessi olikin valmis jo noin 4,5 kuukaudessa. Hoidon aikana hammaslääkärikäyntejä oli suunnilleen neljän viikon välein, lopussa hiukan useammin. Käsittämätöntä, että sain kauniin hymyn alle puolessa vuodessa! Nyt täytyy vain ihmetellä, miksen lähtenyt tähän prosessiin jo aikoja sitten.

Kaiken kaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen saamaani palveluun. Hammaslääkärini otti huomioon ajatukseni, toiveeni ja pelkoni. Olen aiemmin pelännyt hammaslääkärissä käyntiä, mutta tämän prosessin myötä pelko on hävinnyt.

(Hannen oikomishoidosta vastasi Krista Sivén, Oral Kuopio Keskusta)

 

Lue lisää Oralin asiakastarinoita täältä >