Hampaiden tarkastus

Tiesitkö, että hampaat voivat reikiintyä ilman että minkäänlaisia oireita esiintyy?

Hammaslääkärin tekemä hampaiden tarkastus ehkäisee ennalta monet hammasongelmat. Kun hampaat tarkastetaan säännöllisesti, reikiintyminen havaitaan ajoissa ja voidaan helposti hoitaa.

Hampaiden säännölliset tarkastukset pitävät hampaasi ja suusi terveinä. Lisäksi ne säästävät rahaa, sillä mitä aikaisemmin ongelmat havaitaan, sitä helpompaa ja edullisempaa hoito on.

Oralissa hampaiden tarkastuksen tekee aina hammaslääkäri - myös lapsille.

Ennaltaehkäisevä ja terveyttä ylläpitävä hammashoito on tärkeää myös yleisen terveytesi kannalta, sillä suun sairauksilla on todettu olevan yhteys mm. sydän- ja verisuonisairauksiin.

Varaa aika hampaidesi tarkastukseen verkkoajanvarauksessamme tai puhelimitse 010 400 3400.

Kutsumme sinut hampaiden tarkastukseen

Etkö muista milloin tuli viimeksi käytyä hammaslääkärissä? Halutessasi kutsumme sinut säännöllisiin määräaikaistarkastuksiin, jolloin sinun ei tarvitse itse muistella ja arvuutella milloin kannattaisi tulla tarkastukseen.

Ensimmäinen hampaiden tarkastus

Ensimmäisellä tarkastuskäynnilläsi Oralissa käymme yhdessä läpi tarpeet ja toivomukset, joita sinulla on hampaidesi suhteen. Teemme tarkastuskäynnin yhteydessä yksilöllisen hoitosuunnitelman ja kustannusarvion.

Hampaiden ja suun tarkastuksessa tutkitaan kaikki suun terveyden osa-alueet. Tarkoitus on havaita mahdolliset ongelmat ja piilevätkin sairaudet riittävän varhaisessa vaiheessa, jolloin hoito on aina helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa.

Hammaslääkäri arvioi tarkastuksen yhteydessä juuri sinulle sopivan tarkastusvälin. Yleensä hampaiden tarkastus tehdään kerran vuodessa.  Jos edellisestä tarkastuksestasi on useampia vuosia, kuuluu hyvään tarkastustapaan ottaa koko leuan röntgenkuva sekä tarvittavat tarkistuskuvat, jotta mahdolliset paljain silmin näkymättömät ongelmat havaitaan. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhojen paikkojen alla olevat reiät tai oireettomat juurenpään tulehdukset.

Osa suun sairauksista voidaan ehkäistä ennalta toteamalla ne hyvissä ajoin. Esimerkiksi reikiintymisen eteneminen on pysäytettävissä tehostetulla kotihoidolla. Tarkastuksessa tutkitaan hampaiden lisäksi myös limakalvot ja hampaiston yleinen toimivuus, kuluneisuus sekä esteettisyys ja muut mahdolliset toimintaan ja ulkonäköön liittyvät seikat.

Huolehdi terveydestäsi ja varaa aika hampaiden tarkastukseen verkkoajanvarauksemme kautta tai numerosta 010 400 3400!