Suuhygienistin palvelut

Suuhygienisti on suun terveyden edistämisen sekä hammas- ja suusairauksien varhaishoidon asiantuntija. Suuhygienistiksi opiskellaan ammattikorkeakoulussa suun terveydenhuollon koulutusohjelmassa.

Lue suuhygienisti Reetta Tuomolan blogista, mitä suuhygienistin vastaanotolla tapahtuu.

 

Oralissa suuhygienistit kuuluvat suun hyvinvoinnista vastaavaan hoitotiimiin, joka koostuu hammaslääkärin ja hammashoitajan työparista, suuhygienististä sekä erikoishammaslääkäreistä.

Suuhygienistin hoito perustuu näin aina hammaslääkärin ja/tai erikoishammaslääkärin tutkimukseen, hoidon suunnitteluun ja seurantaan, jolloin suuhygienistin hoidosta saa Kela-korvauksen.

Suuhygienistipalvelumme:

Iensairauksien ennaltaehkäisy ja ylläpitohoito

Hammaskiven poisto voidaan tehdä paikallis- ja pintapuudutuksessa tapauskohtaisesti.

Karieksen ennaltaehkäisy

Reikiintymisen syiden selvittäminen, fluori- ja klooriheksidiinikäsittelyt, sylkitestit, ruokailutottumusten arviointi ja terveellisen ravitsemuksen ohjaus kuuluvat suuhygienistin tehtäviin.

Hampaiden kotihoito 

Opastaminen hampaiden hyvään hoitoon kotona kuuluu yksilöllisten suunhoitovälineiden ja –tuotteiden päivittäisen käytön ohjaus ja niiden valitseminen huomioiden asiakkaan yleissairaudet, kuivan suun ongelmat, vihlovat hampaat ja muut mahdolliset ongelmat.

Hampaiden valkaisu

Suuhygienistin vastuualueeseen hoitotiimissä kuuluvat: värjäytymien puhdistus hammaspinnoilta, hampaiden valkaisuhoidot vastaanotolla ja kotona tehtävän hampaidenvaalennuksen ohjaus sekä hammaskorujen kiinnitykset. Esteettinen hammashoito ei kuulu Kelakorvauksen piiriin.
Suuhygienistin hoitoon voi hakeutua myös suoraan, jolloin Kela ei myönnä hoidosta korvausta.

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info

Huom!

Saadaksesi Kela-korvauksen suuhygienistin hoidosta tarvitset hammaslääkärin lähetteen.

Kelan ohjeistus hammashoidon korvauksista

 

Tutustu syksyn valkaisutarjoukseen >>


 

 


Elämäsi Hampaat - 
mukana koko elämän