Hampaiden valkaisu kotona

Maksuton valkaisuarviointi! Lue lisää>

Hampaiden valkaisu kotona sujuu turvallisesti Oralin tuotteilla

Meiltä saat turvalliset, laadukkaat ja tehokkaat välineet, jos mieluiten haluat valkaista hampaasi itse kotona.

Kotivalkaisupakettiin kuuluvat:

  • Hammaslaboratorion valmistamat kotivaalennuslusikat
  • Tarvittava määrä valkaisugeeliä.

    Välineet saat mukaasi oheisessa kätevässä säilytyspussissa.

 

Näin pääset alkuun:

Varaa ensimmäinen aika hampaiden puhdistukseen ja jäljennöksen ottoon, jonka perusteella hammasteknikko valmistaa sinulle henkilökohtaiset kotivalkaisulusikat. Noin viikon kuluttua lusikat ovat valmiina käyttöön valkaisugeelin kanssa.

Jatkossa voitkin valkaista hampaasi itse kotonasi silloin kun sinä haluat!

Suuhygienistimme antaa sinulle tarkat ohjeet kotivalkaisua varten vastaanottokäynnin yhteydessä.

Voit itse valita yöllä käytettävän tai päiväkäyttöön tarkoitetun valkaisugeelin. Yksi käyttökerta päiväkäyttöisellä geelillä kestää 30-60 min 1-2 kertaa päivässä ja yökäyttöön tarkoitetulla yön yli (8 tuntia).

Käyttöajat ovat eri pituiset, koska yön yli käytettävän valkaisugeelin vaikuttava aine on 15% karbamidiperoksidi, joka hajoaa hitaasti kemiallisessa reaktiossa 5% vetyperoksidiksi. Tällöin sen vaikutusajan tulee olla pidempi kuin päiväkäyttöön tarkoitetun geelin.

Valkaisutulos ja sen kesto

Hampaat vaalenevat yksilöllisesti. Kellertävät hampaat vaalenevat helpommin kuin harmaat tai sinertävät hampaat. Nuorten hampaat vaalenevat nopeammin ja enemmän. Jos tummenemisen syynä on ikä, huono hammashygienia tai nautintoaineet, saadaan paras valkaisutulos usein eri menetelmiä yhdistellen.

Valkaisutuloksen kesto riippuu värjäävien nautintoaineiden, kuten kahvin, teen ja punaviinin käytön määrästä. Hampaiden valkaisu ei valitettavasti anna suojaa tummentumista vastaan, se ainoastaan vaalentaa jo olemassa olevat tummentumat.

Kotivalkaisun turvallisuus

Tutkimusten mukaan hampaiden valkaisuhoidolla ei ole todettu olevan haittaa hampaiden terveydelle. Suun terveyden tulisi kuitenkin olla hyvä ennen valkaisua. Ennen toimenpidettä kannattaa siis hoidattaa esimerkiksi vialliset paikat ja ientulehdukset kuntoon.

Huomioitavaa on myös se, että valkaisu ei tehoa proteettisiin kruunuihin tai paikkamateriaaleihin eikä sitä myöskään suositella raskaana oleville tai imettäville naisille.

Hampaiden valkaisu