Kuvantamispalvelut

Hyvän hammashoidon perusta on luotettava diagnoosi, joka edellyttää huolellista hammaslääkärin tutkimusta ja korkeatasoista röntgenkuvaa.

Kovakudoksen eli hammaskiilteen ja leukaluun sisällä sijaitsevat tulehdukset eivät yleensä ole silmillä havaittavissa. ”Diagnostinen röntgenkuva koko hampaiston alueelta on tärkeä perusta sille, että suu on terve ja tulehdusvapaa”, kertoo Oralin säteilyn käytöstä vastaava johtaja, radiologian erikoishammaslääkäri Esko Peltonen.

Nykyaikaiset laitteistot ja kokeneet radiologit ovat hyvien kuvantamiskäytäntöjen tukena. Meillä Oralissa on pitkät perinteet korkeatasoisten hammasröntgentutkimusten tuottamisesta. Henkilöstön ja hammaslääkäreiden vahvaa ammattitaitoa tuemme jatkuvalla täydennyskoulutuksella.

Röntgenkuvauksen oikeutusarviointi – lääkäri päättää kuvaustarpeesta

Hyvien kuvantamiskäytäntöjen mukaisesti päätöksen hammasröntgenkuvan tarpeellisuudesta ja kuvausajankohdasta tekee aina potilasta hoitava hammaslääkäri kliinisen tutkimuksen yhteydessä. Röntgenkuvauksen oikeutusarviointia noudetaan Oral Hammaslääkäreissä aina kaikissa hammasröntgentutkimuksissa. Suun terveys on osa yleisterveyttä, johon hammaslääkäri myös perehtyy potilaskohtaisesti.

Miten röntgentutkimukseen?

Röntgentutkimukseen tarvitaan aina lähete hammaslääkäriltä tai lääkäriltä. Tavanomaisiin hammasröntgentutkimuksiin sekä kartiokeilatietokonetomografiatutkimuksiin on hyvä varata aika etukäteen keskitetystä ajanvarauksestamme numerosta 010 400 3400. Ajan röntgentutkimukseen voi myös varata suoraan toimipisteestä.

Toimipaikat

Tutkimukseen lähettävät 

Lisää tietoa Oral Hammaslääkäreiden kuvantamispalveluista löytyy täältä:
Hampaiston ja leukojen alueen kuvantamistutkimukset Oralissa

Oralissa palvelevat radiologit

Satu Apajalahti
Outi Böös
Heidi Helin
Magdalena Marinescu-Gava
Elmira Pakbaznejad
Anni Suomalainen
Jyrki Tervaniemi
Esko Peltonen

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oral.fi 

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info