Periosafe-hoitopolku

1. Hoidon aloitus

Periosafe-testiä suosittelemme kaikille potilaille. Erityisesti testaus on tarpeen, jos edellisestä hoidosta tai tarkastuksesta on kulunut pitkä aika, potilaalle suunnitellaan laajaa hammashoitoa tai potilalla on yleisterveyden ongelmia. 

2. Periosafe-testi

Testi tehdään ennen hammashoidon toimenpidettä tai tarkastusta. Puoli tuntia ennen testin suorittamista ei saa pestä hampaita, syödä tai pureskella purukumia. Testissä hampaat huuhdellaan huuhteluliuoksella ja näyte testataan. Tulos saadaan viidessä minuutissa. 

3. Negatiivinen tulos

Jos Periosafe-testitulos on negatiivinen, voidaan olla varmoja, että ienterveytesi on kunnossa ja kiinnityskudoksen katoa ei tapahdu. Hyvän suunterveyden ylläpitämiseksi suosittelemme käyntiä hampaiden puhdistuksessa säännöllisesti ja testin uusintaa 12 kuukauden kuluttua.

4. Positiivinen tulos ja hoitosuunnitelma

Jos Periosafe-testitulos on positiivinen, tiedetään, että olet sairastumassa ientulehdukseen tai kiinnityskudoskatoon. Tällöin suunnitellaan kliinisen ja röntgenologisen tutkimuksen perusteella ennaltaehkäisevä ohjelma, iensairauden hoito ja tarkastusvälit, joilla varmistetaan, ettei sairaus etene. Aluksi suositeltu hoito- ja tarkastusväli on 3 kk.

5: Hoidon seuranta ja hoitotuloksen ylläpito

Hoidon toimivuus kontrolloidaan uusimalla Periosafe-testi 12 kk aktiivisen hoitojakson jälkeen kontrollikäynnin yhteydessä.

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info

Periosafe-testi tehdään hampaiden tarkastuksen tai suuhygienistikäynnin yhteydessä.