Periosafe-hoitopolku

1. Hoidon aloitus

Suosittelemme Periosafe-testiä kaikille yli 25-vuotiaille potilaille. Erityisesti testaus on tarpeen, jos edellisestä hoidosta tai tarkastuksesta on kulunut pitkä aika, potilaalle suunnitellaan laajaa hammashoitoa tai potilaalla on yleisterveyden ongelmia.

2. Periosafe-testaus

Voit varata erillisen testiajan tai tehdä testin hampaiden tarkastuksen tai suuhygienistikäynnin yhteydessä. Puoli tuntia ennen testin suorittamista ei saa pestä hampaita, syödä tai pureskella purukumia. Testissä hampaat huuhdellaan ja sylki kerätään talteen. Tulos saadaan viidessä minuutissa.

3. Negatiivinen tulos

Jos Periosafe-testitulos on negatiivinen, on ienterveytesi kunnossa. Sairaus voi silti olla ei-aktiivisessa tilassa ja aktivoitua myöhemmin. Hyvän suunterveyden ylläpitämiseksi suosittelemme käyntiä hampaiden puhdistuksessa säännöllisesti ja testin uusintaa 12 kuukauden kuluttua.

4. Positiivinen tulos ja hoitosuunnitelma

Jos Periosafe-testitulos on positiivinen, sinulla on etenevä iensairaus. Tällöin suunnitellaan kliinisen ja röntgenologisen tutkimuksen perusteella ennaltaehkäisevä ohjelma, iensairauden hoito ja tarkastusvälit, joilla varmistetaan, ettei sairaus etene. Aluksi suositeltu hoito- ja tarkastusväli on 3 kuukautta.

5: Hoidon seuranta ja hoitotuloksen ylläpito

Hoidon toimivuus tarkistetaan uusimalla Periosafe-testi 12 kk aktiivisen hoitojakson jälkeen kontrollikäynnin yhteydessä.

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info

Periosafe-testi tehdään hampaiden tarkastuksen tai suuhygienistikäynnin yhteydessä.