Yleistä hammasimplanteista ja eri vaihtoehdoista

Lue vastaukset kysymyksiin:

Miksi puuttuvan hampaan tilalle tarvitaan uusi hammas?

Esteettiset ja sosiaaliset syyt

Monille hampaan puuttuminen on ensisijaisesti ulkonäöllinen ongelma. Sosiaalinen elämä kärsii, kun tarve peitellä aukkoa hammasrivistössä estää luonnollisen nauramisen ja vapautuneen seurustelun.

Purennan säilyttäminen

Hampaan poiston jälkeen viereiset hampaat alkavat liikkua ja purenta muuttuu. Menetetyn hampaan puolella saatetaan normaali purenta menettää täysin. Vastaleuan hammas ylipuhkeaa ajan myötä, eli putoaa alaspäin tai työntyy ylöspäin, jolloin purenta huononee.

Leukaluu alkaa hampaan poiston jälkeen vähitellen sulaa. Hammasimplantin asentaminen onnistuu parhaiten pian hampaan poiston jälkeen. Pidemmän ajan kuluttua hampaan poistosta saatetaan joutua leukaan tekemään luusiirre, jotta hammasimplantti saadaan tukevasti asennettua paikoilleen.

Purentaongelmat saattavat aiheuttaa kipua leukaluissa sekä niska- ja hartiaseudun sekä päänsärkyä. Huono purenta vaikuttaa myös elämänlaatuun aiheuttamalla esimerkiksi syömisongelmia.

 

Kenelle hammasimplantit soveltuvat?

Implantit soveltuvat lähes kaikille. Yläikärajaa ei ole, mutta lapsille ja nuorille keinojuuria ei voida asettaa ennen kuin kasvu on pysähtynyt. 99 % hammasimplanttien asennuksista onnistuu hyvin eikä hylkimisreaktioita ole.

Tupakointi, diabetes, reumataudit ja tietyt lääkitykset saattavat heikentää implanttihoidon ennustetta. Hammasimplantin asennusta vaikeuttaa luun puutos leukaluussa. Tämä voidaan tarvittaessa useimmiten korjata luusiirteellä.

 

Mikä hammasimplantti on  ja mitä osia siihen kuuluu?

Itse implantti on hampaan keinotekoinen juuri. Se on titaanista valmistettu, noin yhden sentin mittainen kapea ruuvi, joka pienessä kirurgisessa operaatiossa kiinnitetään leukaluuhun. Titaani on valittu materiaaliksi, koska se kaikista metalleista parhaiten juurtuu leukaluuhun.

Implanttiin kiinnitetään varsinainen näkyvä hammas, posliinipintainen kruunu.

Distanssi on titaanista valmistettu tai keraaminen osa, joka varmistaa kestävän kiinnityksen juuren ja kruunun välillä.

 

 

 

Katso videolta, kun Oralin asiantuntijat kertovat Premium-luokan implanteista.

 

Onko toimenpide kivulias?

Toimenpide ei ole kivulias. Se tehdään paikallispuudutuksessa. Tarvittaessa potilaalle määrätään tehokas särkylääkitys sekä antibioottihoito. Moni yllättyy positiivisesti operaation jälkeen, kun kipua ei ole lainkaan.

Paljonko puuttuvan hampaan korvaaminen implantilla maksaa?

Implanttihoito maksaa alkaen 2700 euroa tai 170e/kk 24 kuukauden maksuajalla. Laadukas ja tutkituilla materiaaleilla toteutettu implanttihoito ei ole halvin vaihtoehto, mutta koska sen on tarkoitus kestää koko eliniän, hintakin muodostuu kohtuulliseksi.

Kannattaa tutustua Oral-rahoitukseen. Sen avulla saat aloitettua hoidon vaivattomasti ja maksat hoidon kätevästi osissa. 

 

Mitä muita tapoja korvata puuttuva hammas on olemassa?

Jos hampaan oma juuri on kunnossa, voidaan siihen asentaa kruunu.

Silta on proteettinen rakenne, jolla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas. Silta kiinnitetään viereisiin hampaisiin tai implantteihin. 

Kokonaan puuttuvat hampaat voidaan korvata myös irrotettavalla kokoproteesilla eli tekohampailla. Mini-implanttien avulla proteesi saadaan pysymään luotettavasti paikallaan.

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info

Varaa aika maksuttomaan implanttihoidon konsultaatioon!