Mini-implantti

Ajan myötä erityisesti alapuolen kokoproteesin paikoillaan pysyminen heikkenee huomattavasti kun alla oleva leukaluu surkastuu ja kutistuu. Tästä syystä alakokoproteesia joudutaan vuosien varrella pohjaamaan ja uusimaan, jolloin sen pysyvyys heikkenee ja henkilön purentakyky alenee.

Uusi hoitomuoto perinteisten rinnalle

Perinteisin hoitomuoto, jolla kokoproteesin pysyvyyttä voidaan parantaa, on asentaa leukaluuhun kahdesta neljään hammasimplanttia, joiden varaan laitetaan nepparit ja proteesiin nepparin vastakappale, joilla alaproteesi kiinnitetään suuhun. 

Mini-implantit ovat uudehko vaihtoehto, jossa on sama periaate kuin tavallisessa implantissa, mutta kyseessä on huomattavasti kapeampi ja hieman pidempi implantti, joka asennetaan kevyemmässä toimenpiteessä. Toimenpide on myös edullisempi.

Kevyt toimenpide

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Limakalvoavausta ei useinkaan tarvita ja tarvittava luun manipulointi on minimaalista eli toimenpide on tällöin potilaalle lyhytkestoisempi ja kirurginen trauma pienempi. Mini-implantteja asennetaan aina neljä kappaletta: mini-implantin päässä on ”neppari” eli kuulapallo ja alakokoproteesiin tulee nepparin vastakappale. 


Kuva: 3MR

Ainoa rajoite on se, että potilaan suussa on oltava luuta korkeussuunnassa 13 mm. Toinen edellytys on, että hampaiden poistosta on pitänyt kulua vähintään vuosi, jolloin luu on ehtinyt parantua. Lisäksi potilaalla on oltava hampaattomat leuat eli kokoproteesit sekä ylä- että alaleuassa.

Elämänlaatu paremmaksi

Potilas saa kohtuullisen pienellä toimenpiteellä suussa aiemmin keikkuneen alakokoproteesin kiinnitettyä paikalleen, jolloin sillä pystyy puremaan. Pitkään suussa ollut alakokoproteesi keikkuu aina hieman, jolloin syöminen voi olla todella hankalaa ja aiheuttaa kipua. Valitettavasti se voi jopa invalidisoida potilasta ja samalla sosiaalinen elämä kärsii.

Asiakkaat ovat yleensä äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen sillä potilaiden elämänlaadussa tapahtuu usein merkittävää parannusta toimenpiteen jälkeen kun, pihviä pystyy taas syömään ja omenakin maistuu.

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info