Hammaslääkäripelko

Kärsitkö sinäkin hammaslääkäripelosta? Hammashoitopelko on erittäin yleistä. Jopa puolet suomalaisista pelkää hammaslääkäriä ja joka kymmenes pelkää niin paljon että jättää hammaslääkärikäyntejä väliin pelon takia.

Pelon taustalla voivat olla aikaisemmat kivuliaat tai muuten huonot hoitokokemukset. Hampaat ovat ehkä voineet mennä huonoon kuntoon. Tilanne hävettää ja pelottaa.

Asian ottaminen avoimesti esille antaa hammaslääkärille ja hoitajalle paremmat edellytykset suorittaa tarkastus ja hoito sinulle sopivimmalla menetelmällä. Muista, että et suinkaan ole ainoa, joka pelkää hammaslääkäriä!

Löydä juuri sinulle sopiva hammaslääkäri

Hammaslääkäripelon voittamisessa kaikki alkaa potilaan ja hammaslääkärin välisestä luottamuksesta. On tärkeää löytää oma hammaslääkäri, jonka kanssa pääsee hyvään potilas-lääkärisuhteeseen.

Kun soitat numeroon 010 400 3400, palveluneuvojamme osaavat ohjata sinut hammashoitopelkoon perehtyneelle hammaslääkärille. 

Hammashoitopelkoon perehtyneitä hammaslääkäreitä voit hakea myös täältä.

Hienoa, että pelostasi huolimatta uskaltaudut vastaanotollemme!

Ensimmäinen vastaanottokäyntisi voidaan käyttää pelkästään tulevan hoitotilanteen suunnitteluun.

Pyrimme Oralissa aina kaikissa tilanteissa tekemään toimenpiteet mahdollisimman kivuttomasti käyttäen tarvittavia kivunhoitomenetelmiä. Jos puudutus kauhistuttaa, se voidaan laittaa puuduttaen pistoskohta ensin geelillä tai spraylla, jolloin siitäkin saadaan käytännössä kivuton.

Tarvittaessa ennen hoitoa voidaan myös käyttää rauhoittavaa esilääkitystä.

Sedaatio eli kevytnukutus on tehokas tapa rentouttaa ja poistaa pelkoa.

Vaikeissa hammashoitopelkotapauksissa voi olla perusteltua hoidattaa hampaat kuntoon kerralla nukutuksessa yhdessä istunnossa.

Lisää tietoa nukutushammashoidosta ja sedaatiosta löydät täältä:

Nukutushammashoito

 Sedaatio eli kevytnukutus