Purentakiskot

Purentaelimistön toimintahäiriötä hoidetaan yleensä yksilöllisesti valmistettavalla purentakiskollaPurentakisko on ylä- tai alahampaisiin sopiva suoja, jonka avulla voidaan välttää hampaisiin ja leukaniveliin kohdistuvia vaurioita.

Kisko lisäksi rentouttaa puremalihaksia ja tasapainottaa purentaa. Purentakiskoa käytetään tavallisesti öisin, jolloin pyritään välttämään bruksauksesta eli hampaiden narskuttelusta aiheutuvia oireita ja vaurioita.

Narskutatko hampaitasi öisin? Jatkuvaa päänsärkyä? Tarvitset ehkä purentakiskot.

Purentakiskoihin perehtyneet hammaslääkärimme löydät täältä >

Oral Hammaslaboratorio valmistaa kiskot hammaslääkärin ohjeen mukaan keittoakryylista tai Eclipsen valokovetteisesta materiaalista. Hyvä purentakisko on purennaltaan tasapainoinen, ei heilu eikä kiristä. Se tuntuu sileältä ja on korkeudeltaan miellyttävä.

Purentakiskon puhdistus kotona

Hampaat puhdistetaan ennen kiskon laittoa suuhun ja sen pois ottamisen jälkeen. Purentakisko huuhdellaan vedellä ennen ja jälkeen käytön. Kisko puhdistetaan proteesiharjalla ja vedellä. Apuna voi myös käyttää astianpesuainetta tai proteesien puhdistukseen tarkoitettua ainetta. Purentakisko säilytetään muovirasiassa silloin kun se ei ole suussa.

Purentakiskoon saattaa myös kertyä hammaskiveä. Se voidaan puhdistaa hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla ultraäänilaitteella.

Purentakisko kannattaa aina ottaaa mukaan hammaslääkärikäynnille. Hammaslääkäri tarkistaa kiskon istuvuuden, purennan, kulumisen sekä mahdolliset halkeamat.

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info