Hampaiden paikkaus

Oralissa hampaan paikkaus tehdään kivuttomasti puudutusta käyttäen. Paikkamateriaaliksi valitaan mahdollisimman tarkoituksenmukainen ja esteettinen vaihtoehto.

Korjaavaan hammashoitoon kuuluu karieksen tuhoaman hammaskudoksen muotoilu ja sen korvaaminen täyteaineilla tai keraamisella paikalla sekä vanhojen, huonokuntoisten paikkojen korjaaminen tai vaihtaminen uusiin. Hampaiden paikkaaminen on edelleen yleisintä hammaslääkärin työtä.

Paikkamateriaalit

Nykyään hampaita joudutaan paikkaamaan yhä enemmän vanhojen paikkojen lohkeamisen, hampaiden kulumisen ja kiilteen liukeneminen takia. Paikkamateriaalien valintaan vaikuttavat värin lisäksi materiaalien purentarasituksen kesto, hinta ja niiden käsittelyn vaatima aika.

Etuhammasalueen paikat tehdään esteettisistä syistä hampaan värisestä täyteaineesta (keramia tai yhdistelmämuovi). Poskihampaiden laajoihin useiden hammaspintojen korjaamisiin sopivat parhaiten purentarasitusta hyvin kestävät hampaanväriset keraamiset paikat tai kulta. Pienet paikat poskihammasalueellakin voidaan tehdä yhdistelmämuovista.

Keraamiset täytteet, paikat ja kruunut

Keraamisia täytteitä voidaan valmistaa joko perinteisellä laboratoriomenetelmällä tai suoraan vastaanotolla. CEREC on tietokoneohjattu järjestelmä, jolla voidaan nopeasti korjata hammas luonnollisen näköiseksi.
Cerec - keraamiset paikatLaminaatit ja kruunut

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info