Blogit

 • Tietoisuutta iensairauksista tarvitaan lisää - monet ovat huolissaan vain hampaiden reikiintymisestä

  12.05.2017
  Harva tuntuu tietävän, että iensairaudet ovat usein tärkeämpi asia hoitaa kuin yksittäinen pieni reikä. Siksi mielestäni iensairauksista, eli ientulehduksesta ja hampaan kiinnityskudossairaudesta, tarvitaankin paljon lisää tietoa. Tiesitkö esimerkiksi, että yli 60 % aikuisista sairastaa ientulehdusta?
  Lue lisää >
 • Hymyä hääpäivään

  04.05.2017
  Auringonpaisteen lisääntyminen ja parhaan hääkauden alkaminen näkyy myös suuhygienistin vastaanotolla. Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun oman hymyn kirkastus hääpäiväksi kiinnostaa? Montako päivää ennen merkkipäivää hampaat tulisi valkaista? Entä mikä valkaisuvaihtoehto kannattaa valita? Näitä ja monia muita valkaisuaiheisia kysymyksiä pohtii blogissaan suuhygienisti Tiina Åberg.
  Lue lisää >
 • Hammashoitajana Oralissa

  29.06.2015
  Tänä aamuna ajaessani auringon paisteessa kohti työpistettäni mietin matkaani hammashoitajana. Matka on ollut jo kohtuullisen pitkä, hyvin vaiherikas ja mielenkiintoinen. Valmistuessani jouluna 1995 lähihoitajaksi ennen tiennyt mitä vuodet toisivat tullessaan.
  Lue lisää >
 • Etuhampaan tapaturma vaikuttaa - myös henkisesti

  12.12.2014
  Kaikki tietävät sen tunteen, kun näkevät itsensä kuvassa ja kiinnittävät huomiota siihen pieneen häiritsevään asiaan omassa ulkonäössään? Toisella se on pieni luomi, jollakin omasta mielestään liian iso nenä ja kolmannella liian pieni suu. Itselläni se on lapsena tapaturmaisesti lohjennut etuhammas.
  Lue lisää >
 • Suuhygienistin vastaanotolla

  20.10.2014
  Mitä siellä suuhygienistin vastaanotolla oikein tapahtuu? ”…ja sitten voisit varata ajan suuhygienistille” on hampaiden tarkastuksessa usein kuultu lause, jonka jälkeen hoito jatkuu suuhygienistin vastaanotolla. Hammaslääkäri kirjoittaa lähetteen, jolla suuhygienistikäynneistä saa Kelan korvauksen suoraan vastaanotollamme. Lähete on voimassa kaksi vuotta kirjoituspäivämäärästä. Tämän jälkeen asiakkaalle varataan tyypillisesti 45–60 minuutin hoitoaika...
  Lue lisää >