Helsingin Kannelmäen päiväkoti kutsui Oralin asiantuntijoita kertomaan esikouluryhmälle hammashoidosta. Kutsuun tarttuivat Oral Kaaresta suuhygienisti Marisa Doan ja hammashoitaja Ulla Kataja. Eskariryhmä oli valmistautunut päivään terävillä kysymyksillä ja paikan päällä päästiin tutustumaan myös lasten omaan hammashoitolaan.

Eräällä eskarilaisella oli tippunut ensimmäinen maitohammas, jonka kunniaksi hän sai lisätä oman tarransa taululle.

Lasten omassa hammashoitolassa hoidettiin pehmolelujen hampaita sekä muovailtiin tekohampaita.

Lapset esittivät kiperiä kysymyksiä hammashoitoon liittyen. Keskusteltiin esimerkiksi siitä, miksi hampaat ovat tietyn muotoiset. Kuvassa vasemmalla suuhygienisti Marisa Doan (vas.) ja hammashoitaja Ulla Kataja (oik.).

Lopuksi lapsille jaettiin pienet lahjakassit sekä välineitä hammashoitoleikkeihin ja toivotettiin tervetulleeksi käymään hammaslääkärissä.

Kiitos hienosta päivästä Helsingin Kannelmäen Päiväkodin eskareille sekä Marisalle ja Ullalle!

 

Lasten hammashoitoon perehtyneet hammaslääkärit Oralissa

Lasten hammashoitoa saa jokaiselta Oral-hammaslääkäriasemalta ja lasten hampaiden tarkastuksen tekee aina hammaslääkäri. Oral Erottajan toimipisteessä toimii myös oma lapsille suunnattu yksikkö Lasten Oral, Erottaja, jossa työskentelee lasten hammashoitoon erikoistuneet erikoishammaslääkärit.

Oralista löytyy osaamista ennaltaehkäisevästä hoidosta aina vaativaan korjaavaan hammashoitoon asti, mukaan lukien lasten hammastapaturmien ja hampaiden kehityshäiriöiden hoito. Maitohampaiden korjaavan hoidon alalla Oralissa tehdään myös kruunutuksia ja pulpotomioita (maitohampaan juurihoitoja) käyttäen uusimpia tekniikoita. Tavoitteemme Oralissa on, että lapset voisivat varttua aikuiseksi mahdollisimman tervein hampain – ilman hammashoitopelkoa. Lämpimästi tervetuloa!