Oral Hakaniemessä kuvataiteilija, ekonomi Jorma Lehtosen Syysmuuttajat-lintuveistosnäyttely

Oral Hammaslääkäreiden Hakaniemen hammaslääkäriaseman edustavat tilat osoitteessa Siltasaarenkatu 16 toimivat veistostaiteilija, ekonomi Jorma Lehtosen lintuveistosten näyttelytilana 22.10.-16.11. Lintuveistosnäyttelyn ajankohtainen teema ja nimi on Syysmuuttajat.

Jorma Lehtonen on keskittynyt kuvataiteessaan lintuveistoksiin jo kolmen vuosikymmenen ajan. Lehtosen veistokset ovat realistis-naturalistisia, useimmiten myös luonnollisen kokoisia, ja niiden materiaalina on hopea ja pronssi. ”Pyrin kuvaamaan siivekkäitten ystäviemme olemusta, luonnetta ja elintapaa mahdollisimman totuudenmukaisesti, ja siirtämään samalla luonnossa kohtaamani tapahtumat ja tunnelmat katsojaa lähelle”, kertoo Lehtonen veistostensa luonteesta.

Jorma Lehtonen on lapsuudestaan saakka harrastanut lintujen tarkkailua ja piirtämistä. Harrastus muotoutui työksi liike-elämän palveluksessa suoritetun uran ohessa ja jälkeen. Lintumaailma on Lehtoselle ehtymätön inspiraation lähde, josta hän ammentaa taitelijanvapautta käyttäen myös symbolisia aiheita. Lehtonen on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1984 eri gallerioissa kotimaassa, sekä osallistunut yhteis- ja kiertonäyttelyihin ulkomailla. Taiteilijan veistokset ovat osallistuneet myös Nordic Wildlife Art –yhdistyksen pysyvään näyttelyyn Öster-Malman linnassa Ruotsissa.

Oral luovuttaa mielellään tilansa Jorma Lehtosen ansiokkaan ja menestyneen veistostaiteen näyttämöksi ja tarjoaa Hakaniemen hammaslääkäriaseman asiakkailleen ja kaikille taiteesta kiinnostuneille elämyksen esittelemällä koko Euroopankin mittakaavassa harvinaisen taidokasta veistostyötä.

Tervetuloa tutustumaan Syysmuuttajiin!