Oral Hammaslääkärit on aloittanut yhteistyön Sydänliiton kanssa kiinnittääkseen huomiota suun ja sydämen terveyden yhteyteen. Iensairaudet, siis ientulehdus ja hampaan kiinnityskudossairaus eli parodontiitti voivat vaikuttaa sydämeen. Hoitamattomana iensairaus lisää sydänsairauksien riskiä.

”Hampaat kannattaa hoitaa hyvin, sillä elimistön tulehdustila on aina riski, varsinkin esimerkiksi äkillisissä sydänoperaatioissa”, kertoo Oral Hammaslääkäreiden vastaava lääketieteellinen johtaja, erikoishammaslääkäri Eva Sirén.

Elimistön tulehdusriskiä voidaan mitata Periosafe-testillä esimerkiksi hammastarkastuksen tai suuhygienistikäynnin yhteydessä Oralin toimipisteissä.

Osana yhteistyötä Oral on mukana Sydänliiton sydänsairauksia ehkäisevässä Sydän Terveysmittaus -toiminnassa. Ympäri Suomen järjestettävissä mittaustapahtumissa terveydestään kiinnostunut kuluttaja voi helposti selvittää terveysarvonsa ja saada lisätietoa iensairauksien vaikutuksesta sydänsairauksiin.

Ennaltaehkäistäkseen iensairauksia ja vähentääkseen niiden haittavaikutuksia Oral tarjoaa Sydänliiton jäsenille hammastarkastuksen ja Periosafe-testin tarjoushintaan. Etuihin voi tutustua täällä.

Lue lisää Periosafe-testistä täältä.