Joskus jokin pysyvä hammas ei mahdu puhkeamaan riviin, vaan jää hankalaan asentoon luun sisälle. Tyypillisin puhkeamatta jäävä hammas on kulmahammas, koska se puhkeaa riviin yleensä viimeisenä ja jos alueella ei ole tarpeeksi tilaa, niin se jää luun sisään. Tällöin hammas saatetaan pystyä saamaan oikealle paikalleen hammasrivistöön oikomishoidon ja hampaan paljastusleikkauksen avulla.

Palvelun eteneminen

Hampaan asento tarkistetaan röntgenkuvalla ja hammaslääkäri arvioi saadaanko se tulemaan riviin oikomishoidon avulla. Mikäli oikomishoidon toteutus todetaan mahdolliseksi, tehdään hampaan paljastusleikkaus.

Leikkauksessa hammas paljastetaan kirurgisesti eli ientä avataan sen verran, että hampaan kruunu saadaan vapautetuksi luusta ja siihen liimataan ketjullinen nuppi, jonka avulla se vedetään oikomishoidolla paikalleen. Ennen paljastusleikkausta röntgenkuvien avulla arvioidaan, sijaitseeko hammas hammasrivistön huulen vai suulaen puolella ja limakalvon avaus tehdään sen mukaan. Hampaan veto tapahtuu yleensä limakalvon alla, eli hampaan paljastuksen jälkeen ien ommellaan takaisin hampaan päälle ja ketju tulee näkyviin harjanteelta haavan kohdalta. Haavan parannuttua noin viikon kuluttua ketju kiinnitetään muissa hampaissa oleviin oikomislaitteisiin ja oikojahammaslääkäri huolehtii hampaan vetämisestä riviin.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Kun hammaslääkäri on todennut tarpeen hampaan paljastusleikkaukselle.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Ajan voi varata vain puhelimitse ajanvarausnumerosta 010 400 3400.