Kuorsauskisko

Kuorsauskisko auttaa lopettamaan kuorsauksen.

Kuorsausta ja lievää uniapneaa voidaan hoitaa niin kutsutulla suukojeella eli kuorsauskiskolla. Yöksi suuhun asetettava kisko työntää leukaa eteenpäin, jolloin ilma pääsee kulkemaan nielussa vapaammin.

Kuorsauskisko valmistetaan mittatilaustyönä jokaiselle potilaalle erikseen. Yksilöllisesti valmistettu kisko on miellyttävä ja turvallinen vaihtoehto kuorsauksen hoitoon. Kiskomalleja on useita ja oikein hoidettuna kisko voi kestää käytössä jopa yli kymmenen vuotta.

Palvelun eteneminen

Vastaanotolla hammaslääkäri kartoittaa kuorsaamisen syyt. Jos hammaslääkäri totetaa kartoituksen perusteella, että kuorsaus johtuu suulaen roikkumisesta, vaiva voidaan korjata kuorsauskiskolla. Kiskoa varten hampaistosta otetaan jäljennös ja työtilaus lähetetään hammaslaboratorioon. Valmis kisko sovitetaan suuhun seuraavalla käyntikerralla, jonka yhteydessä hammaslääkäri ohjeistaa kiskon käytössä ja puhdistuksessa.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Varaa aika palveluun, jos kuorsauksesi häiritsee sinua tai läheisiäsi tai jos hammaslääkäri on todennut tarpeen kuorsauskiskolle kuorsauksen tai lievän uniapnean hoitoon. Lue lisää kuorsauksesta ja uniapnean oireista täältä.