Ajankohtaista asioinnista, ajanvarauksista ja koronaviruksesta. Lue lisää

Mini-implantit

Mini-implanteilla voidaan huomattavasti parantaa proteesin pysyvyyttä.

Kokoproteesin paikoillaan pysyminen erityisesti alaleuassa heikkenee ajan myötä, kun alla oleva leukaluu surkastuu ja kutistuu. Tästä syystä alakokoproteesia joudutaan vuosien varrella pohjaamaan ja uusimaan, jolloin sen pysyvyys heikkenee ja henkilön purentakyky alenee.

Mini-implanttien asentaminen on kohtuullisen pieni toimenpide, jolla saadaan suussa keikkuva alakokoproteesi kiinnitettyä paikalleen. Asiakkaat ovat yleensä erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, sillä elämänlaadussa tapahtuu usein merkittävää parannusta toimenpiteen jälkeen kun, pihviä pystyy taas syömään ja omenakin maistuu.

Palvelun eteneminen

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Mini-implantteja asennetaan aina neljä kappaletta: mini-implantin päässä on ”neppari” eli kuulapallo ja alakokoproteesiin tulee nepparin vastakappale.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Kun halutaan parantaa proteesin pysyvyyttä leuassa ja hammaslääkäri on todennut mini-implanttien soveltuvan tarkoitukseen.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Suussa on oltava luuta korkeussuunnassa 13 mm. Toinen edellytys on, että hampaiden poistosta on pitänyt kulua vähintään vuosi, jolloin luu on ehtinyt parantua. Lisäksi on oltava hampaattomat leuat eli kokoproteesit sekä ylä- että alaleuassa.