Onko sinulla palveluseteli? Tarkistathan ohjeet ennen ajanvarausta. Lue lisää

Oikomishoito, kielenpuoleinen

Kielenpuoleisissa oikomismenetelmissä oikomiskoje kiinnitetään hampaiden kielen puoleiselle pinnalle, jolloin oikomiskoje on lähes huomaamaton.

Hampaiden oikomismenetelmä, jossa oikomiskojeen kiinnikkeet ovat huomaamattomasti kielen puolella. Kielenpuoleisen tekniikan eli linguaalitekniikan menetelmiä ovat mm. Incognito ja Forestadent.

Lue lisää hampaiden oikomisesta >

Palvelun eteneminen

Hampaiden pinnalle kiinnitetään muoviaineella joko metallin väriset tai valkoiset/läpikuultavat keraamiset kiinnikkeet. Poskihampaissa tai laajasti paikatuissa hampaissa voidaan käyttää hampaan ympärille kiinnitettäviä renkaita. Kiinnikkeisiin ja rengashampaisiin sidotaan kaarilanka. Hampaita voidaan siirtää joko kaarilangan välityksellä tai hampaat voivat siirtyä kaarilankaa pitkin kumivetojen tai jousien avulla.

Tässä hoitovaiheessa oikojahammaslääkärin vastaanotolla käydään keskimäärin kuukauden välein, jolloin seurataan hoidon etenemistä ja aktivoidaan hampaita siirtäviä voimia.

Kiinteät oikomiskojeet edellyttävät potilaalta säännöllistä ja hyvää hampaiston kotihoitoa. Tarvittaessa hammaspeitteitä voidaan poistaa hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Kun tarvitaan oikomishoitoa, halutaan tehdä se huomaamattomalla menetelmällä,  ja hammaslääkäri on todennut tämän menetelmän soveltuvan asiakkaan tarvitsemaan oikomiseen.

Mitä minun on huomioitava aikaa varatessa?

Hoito kestää usein hieman kauemmin ja kustannukset ovat noin 60% suuremmat kuin perinteisillä kiinnikkeillä.