Ajankohtaista asioinnista, ajanvarauksista ja koronaviruksesta. Lue lisää

Periosafe-testi

Nopea sylkitesti iensairauden toteamiseen

Ientulehdus ja hampaiden kiinnityskudoskato

Yli puolet suomalaisista aikuisista kantaa suussaan bakteeristoa, joka aiheuttaa iensairauksia eli ientulehdusta ja hampaan kiinnityskudoksen katoa.

Helppo Periosafe-testi

Tilanteen toteaa helposti ja nopeasti syljestä tehtävä Periosafe-testi. Muutamassa minuutissa saat 100% varmuuden.

Ongelmaan on ratkaisu

Positiivista testitulosta ei tarvitse pelästyä. Omahoito ja suuhygienistin tekemä huolellinen ientaskujen puhdistus sekä säännöllinen seuranta hoitavat tilanteen kuntoon.

Periosafe-testin saat Oralista!

Saat Periosafe-testin hintaan 29 €. Testin voi tehdä hampaiden tarkastuksen ja suuhygienistikäynnin yhteydessä tai erillisellä testikäynnillä Oralissa. Kun testi tehdään hammaslääkäri- tai suuhygienistikäynnin yhteydessä, hoitohenkilökunta arvioi testin tarpeellisuuden ja hoitoaikataulun käynnin yhteydessä.

Varaa aika

Varma ja nopea Periosafe-testi

Periosafe on edistynyt, suomalaiseen keksintöön perustuva syljestä otettava entsyymitesti. Muutamassa minuutissa saat tietää hampaan tukikudoksen tulehdusriskisi, ja voit aloittaa ongelman hoitamisen.

60% on jatkuva tulehdustila

Yli puolet suomalaisista sairastaa ien- tai kiinnityskudossairautta, usein tietämättään. Suun bakteerimassasta johtuva tulehdus voi hoitamattomana siirtyä syvemmälle kudoksiin, jolloin kyseessä on parodontiitti eli kiinnityskudossairaus. Ientulehdus ja parodontiitti voivat olla täysin oireettomia. Parodontiitti aiheuttaa jatkuvan tulehduksen suussa ja voi johtaa lopulta hampaiden irtoamiseen.

Kaikki eivät ole yhtä alttiita sairastumaan, mutta vaurioiden välttämiseksi sairauden toteaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on tärkeää.

Suun terveys on yleisterveyttä

Suun tulehduksilla on vaikutusta myös yleisterveyteen. Hoitamattomat tulehdukset laskevat tutkimusten mukaan hedelmällisyyttä sekä miehillä että naisilla, ja vaarantavat sydän- ja verisuonisairauksien, tekonivelten, reuman ja diabeteksen hoitoa.

Asiantuntija: Periosafe löytää piilevän iensairauden

Periosafe-hoitopolku

Periosafe-testi sopii kaikille yli 25-vuotiaille. Testaus on tarpeen etenkin, jos edellisestä hoidosta tai tarkastuksesta on kulunut pitkä aika, sinulle suunnitellaan laajaa hammashoitoa tai sinulla on yleisterveyden ongelmia.

1

Testi

Testi tehdään erillisellä hoitokäynnillä tai ennen hammashoitoa tai -tarkastusta. Puoli tuntia ennen testiä ei saa pestä hampaita, syödä tai pureskella purukumia. Hampaat huuhdellaan puhdistetulla vedellä ja näyte testataan. Tulos saadaan viidessä minuutissa.

2

Negatiivinen tulos

Negatiivinen tulos antaa varmuuden siitä, että ienterveytesi on kunnossa eikä kiinnityskudoksen katoa tapahdu.

3

Positiivinen tulos

Jos saat positiivisen testituloksen, sinulla on etenevä iensairaus. Tätä ei kannata pelästyä, sillä ongelma on hoidettavissa.

4

Hoitosuunnitelma

Suunnittelemme sinulle iensairauden hoito-ohjelman ja tarkastusvälit, joilla varmistamme, ettei sairaus etene. Aluksi hoidoissa käydään 3 kk välein.

5

Seuranta

Hoidon toimivuus varmistetaan uudella Periosafe-testillä 12 kk aktiivisen hoitojakson jälkeen.


Varaa aika Periosafe-testiin soittamalla 010 400 3400.