Oral Hammaslääkärit Oyj PÖRSSITIEDOTE  17.12.2009 klo 9.45

ORAL HAMMASLÄÄKÄRIT LAAJENEE LAHDESSA JA JYVÄSKYLÄSSÄ 

Oral Hammaslääkärit Oyj laajentaa Lahden hammaslääkäriasemaansa ostamalla Lahden Hammaspaikka Ky:n liiketoiminnan. Myös Jyväskylän hammaslääkäriasemaa laajennetaan uusilla hoitoyksiköillä. 

Oral Hammaslääkärit Oyj rakentaa Lahden ja Jyväskylän hammaslääkäriasemistaan entistä monipuolisempia suun ja hammasterveyden osaamiskeskuksia. Lahdessa Oral ostaa Lahden Hammaspaikka Ky:n liiketoiminnan. Lahden Hammaspaikka on kahden hoitoyksikön asema, joka sijaitsee Oralin nykyisen hammaslääkäriaseman välittömässä läheisyydessä. Lisäksi Oral rakentaa Lahteen yhden uuden hoitoyksikön, minkä jälkeen Oral Hammaslääkärit Lahti –aseman hoitoyksiköiden määrä kasvaa nykyisestä kolmesta kuuteen.
Ostettavan liiketoiminnan kokonaiskauppahinta on korkeintaan 300.000 euroa, josta puolet maksetaan kaupantekohetkellä. Kaupantekohetkellä maksettavasta summasta yksi kolmasosa maksetaan Oral Hammaslääkärit Oyj:n osakkeilla. Varsinaisen yhtiökokouksen 26.3.2009 päätöksellä hallitus on päättänyt suunnata 16.579 kappaletta Oral Hammaslääkärit Oyj:n osaketta myyjäosapuolille. Kaksi kolmasosaa ensimmäisestä kauppahinnasta maksetaan rahana. Loppuosa kokonaiskauppahinnasta on sidottu yhtiön liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutumiseen vuosina 2010-2012. Lahden Hammaspaikka Ky aloittaa osana Oral-konsernin liiketoimintaa 1.1.2010.

Jyväkylässä Oral investoi noin 300.000 euroa kahden uuden hoitoyksikön rakentamiseen sekä nykyisten tilojensa remonttiin. Oral Hammaslääkärit Jyväskylästä tulee investoinnin jälkeen viiden hoitoyksikön asema.

”Vain kooltaan riittävän suurilla hammaslääkäriasemilla voidaan tarjota myös erikoishammaslääkärin palveluja. Vaativien erikoishoitojen kysyntä kasvaa koko ajan, ja yleis- ja erikoishammaslääkärien saumaton yhteistyö tarkoittaa asiakkaalle laadukasta ja joustavaa hoitoa. Uskomme Oralissa vahvasti siihen, että sekä asiakkaat että alan ammattilaiset arvostavat yhä enemmän mahdollisimman monipuolisia palveluja tarjoavia hammaslääkärikeskuksia,” toteaa Oral Hammaslääkärit Oyj:n vastaava lääketieteellinen johtaja Erkki Virta. 

Yksityiset hammasterveyspalvelut ovat Suomessa edelleen hyvin hajanaiset, ja suurin osa hammaslääkäriasemista on yhden tai kahden hammaslääkärin asemia. Oralin hammaslääkäriasemilla työskentelee tyypillisesti 6-10 hammaslääkäriä. Oralilla on alan mittakaavassa suurehkoja osaamiskeskuksia tällä hetkellä Helsingin Erottajalla ja Sibeliuksenkadulla, Espoon Tapiolassa, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Oral tarjoaa hammasterveyspalveluita yhteensä 20 hammaslääkärikeskuksessa Helsingistä Tornioon. Yhtiön liikevaihto vuonna 2008 oli 26 miljoonaa euroa, ja liikevaihtoarvio vuodelle 2009 on noin 32 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Antti Kasi, toimitusjohtaja, puh. 0500 881808
Erkki Virta, vastaava lääketieteellinen johtaja, puh. 0400 196766

Oral Hammaslääkärit Oyj
Hallitus

Jakelu
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
Finanssivalvonta
www.oral.fi