Pörssitiedote 9.4.2008 klo 18.05

Oral Hammaslääkärit Oyj on sopinut Seinäjoella toimivan SRV-Dent Oy:n omistajien kanssa yrityskaupasta, jolla yhtiön osakekanta siirtyy Oral Hammaslääkärit Oyj:n omistukseen.
 
Osaksi valtakunnallista Oral-ketjua siirtyvä SRV Dent Oy (Aalto-Centerin Hammaslääkärit) on kolmen hoitoyksikön hammaslääkäriasema Seinäjoen keskustassa. Aseman toiminta on voimakkaassa kasvussa, ja Oral-ketjussa sen arvioidaan yltävän lähes miljoonan euron liikevaihtoon seuraavan 12 kuukauden aikana. Ostetulla yhtiöllä on alueellaan hyvä markkina-asema. Asemalla työskentelee yhteensä 11 hammasterveyden ammattilaista, joista kuusi on hammaslääkäriä. 

Liiketoiminnasta maksetaan enintään 370.000 euroa, josta 80 prosenttia maksetaan kaupantekohetkellä. Loppuosa on sidottu yhtiön liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutumiseen vuosina 2008 ja 2009. Tämän lisäksi kauppahintaan sisältyy toiminnan siirtohetkellä tehtävän välitilinpäätöksen mukaan määriteltävistä likvideistä varoista maksettava erilliskorvaus, jolla ei ole IFRS:n mukaista rahavirtavaikutusta.  

Kaupan on tarkoitus astua voimaan 1.5.2008, ja asema alkaa toimia Oral Hammaslääkärit Seinäjoki -nimisenä yksikkönä 1.6.2008. Yrityskaupan vaikutuksen Oral Hammaslääkärit -konsernin tulokseen vuonna 2008 arvioidaan olevan lievästi positiivinen.

Seinäjoen yrityskauppa yhdessä muiden alkuvuonna tehtyjen yritysjärjestelyjen kanssa nostaa Oral Hammaslääkäreiden liikevaihdon vuonna 2008 arviolta yli 25 miljoonaan euroon. Aiempi arvio on ollut noin 24 miljoonaa euroa.

Tehty yritysjärjestely on osa Oral Hammaslääkärit Oyj:n kasvustrategiaa, jossa tavoitteena on maankattava palveluverkko ja noin kymmenen prosentin markkinaosuus noin 370 miljoonan euron yksityisistä hammasterveyspalveluista Suomessa.

Oral tarjoaa nyt julkistetun yrityskaupan jälkeen hammasterveyspalveluita yhteensä 16 hammaslääkärikeskuksessa Helsingissä, Espoossa, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Lahdessa, Mikkelissä, Vihdin Nummelassa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa.

Lisätietoja:
Antti Kasi, toimitusjohtaja, puh. 0500 881808
Erkki Virta, vastaava lääketieteellinen johtaja, puh. 0400 196766

Oral Hammaslääkärit Oyj
Antti Kasi
Toimitusjohtaja

Oral Hammaslääkärit Oyj (www.oral.fi) on Suomen johtavia hammasterveyspalveluyhtiötä, jonka työyhteisöön kuuluu yli 250 alan ammattilaista.