23.08.2010 09:30:00 CET

Oral Hammaslääkärit ostaa hammaslaboratorio Hammaskeskus Oy:n

Oral Hammaslääkärit Oyj Pörssitiedote 23.8.2010 klo 10.30

Oral Hammaslääkärit ostaa hammaslaboratorio Hammaskeskus Oy:n

Oral Hammaslääkärit Oyj alkaa tarjota myös hammaslaboratoriopalveluita ostamalla Suomen suurimpiin kuuluvan hammaslaboratorion Hammaskeskus Oy:n.

Oral Hammaslääkärit Oyj ja Suomen suurimpiin hammaslaboratorioihin kuuluva Hammaskeskus Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jolla Oral ostaa Hammaskeskus Oy:n koko osakekannan.

Oral maksaa Hammaskeskuksesta kaupantekohetkellä 450.000 euroa, josta 350.000 euroa maksetaan rahana ja 100.000 euroa Oral Hammaslääkärit Oyj:n uusilla osakkeilla. Lisäksi maksetaan mahdollinen lisäkauppahinta, joka on sidottu hammaslaboratorion liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutumiseen vuosina 2011-2012. Lopullinen kokonaiskauppahinta voi olla korkeintaan 600.000 euroa. Hammaskeskus Oy:n liikevaihto vuonna 2009 oli noin 1,1 miljoonaa euroa.

Hammaslaboratoriotoiminta on Suomessa hyvin hajanaista. Esimerkiksi Oralissa käytetään useiden kymmenien eri hammaslaboratorioiden palveluita, ja Helsingissä sijaitseva Hammaskeskus Oy on yksi Oralin käyttämistä laboratorioista. Hammaslaboratoriot toimittavat hammaslääkäreille muun muassa potilaskohtaiset hammaskruunut, sillat, proteesit ja urheilusuojat.

Hankintojen keskittäminen omaan hammaslaboratorioon tuo säästöjä tarveaine- ja laitehankinnoissa sekä hankintojen hallinnoinnissa.

”Kasvatamme voimakkaasti verkostoamme, ja toiminnan tehostamiseksi on järkevää keskittää mahdollisimman suuri osa ketjun laboratorio-ostoista omaan hammaslaboratorioon. Haluamme myös lisätä hammaslääketieteessä nopeasti kehittyvän digitaalisen teknologian hyödyntämistä ja saada sen tuomat mahdollisuudet entistä laajempaan käyttöön”, toteaa Oral Hammaslääkärit Oyj:n toimitusjohtaja Marina Vahtola.

Lisätietoja:
Marina Vahtola, toimitusjohtaja, puh. 0400 196352
Vastaava lääketieteellinen johtaja Janne Ryhänen puh. 050 3705742.
(sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oral.fi)

Oral Hammaslääkärit Oyj (www.oral.fi) on Suomen johtavia hammasterveyspalveluyhtiötä, jonka työyhteisöön kuuluu yli 500 alan ammattilaista. Oral Hammaslääkärit tarjoaa hammasterveyspalveluita yli 20 hammaslääkäriasemalla Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Lahdessa, Mikkelissä, Vihdin Nummelassa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella, Torniossa, Turussa, Vaasassa ja Vantaalla.

Jakelu: Nasdaq OMX Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.oral.fi