Pörssitiedote 29.9.2008 klo 14.00 

Oral Hammaslääkärit Oyj ja Itäkeskuksen Hammaslääkäriasema Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Oral Hammaslääkärit ostaa helsinkiläisen Itäkeskuksen Hammaslääkäriasema Oy:n koko osakekannan. 

Oral Hammaslääkärit Oyj ostaa Helsingin Itäkeskuksessa toimivan Itäkeskuksen Hammaslääkäriasema Oy:n. Itäkeskuksen Hammaslääkäriasema on neljän hoitoyksikön ja viiden hammaslääkärin asema. Yrityksen liikevaihdon vuodelta 2008 arvioidaan olevan noin 1,3 miljoonaa euroa. Yli kaksikymmentä vuotta Itäkeskuksessa toiminut Itäkeskuksen Hammaslääkäriasema on yksi alueensa suurimmista hammaslääkäriasemista, jossa on hoitohenkilöstöä yhteensä yksitoista. 
 
Yrityskaupasta maksetaan kaupantekohetkellä 330.000 euroa. Lisäksi maksetaan mahdollinen lisäkauppahinta, joka on sidottu aseman liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutumiseen vuosina 2009 ja 2010. Lopullinen kauppahinta voi olla korkeintaan 600.000 euroa, josta noin 100.000 euroa vastaava summa voidaan maksaa Oral Hammaslääkärit Oyj:n osakkeina.
 
Lisäksi maksetaan siirtohetkellä tehtävän välitilinpäätöksen mukaan määriteltäviä likvidejä varoja vastaava korvaus, jolla ei ole IFRS:n mukaista rahavirtavaikutusta.  

Itäkeskuksen Hammaslääkäriasema siirtyy osaksi Oral Hammaslääkärit –konsernia 1.12.2008. Yrityskaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Oral-konsernin tulokseen vuonna 2008. Vaikutuksen arvioidaan olevan positiivinen vuodesta 2009 lähtien.  

Yrityskauppa on osa Oral Hammaslääkärit Oyj:n kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on valtakunnallinen palveluverkko ja yli kymmenen prosentin markkinaosuus noin 370 miljoonan euron yksityisistä hammasterveyspalveluista Suomessa.

Oral tarjoaa nyt julkistetun yrityskaupan jälkeen hammasterveyspalveluita yhteensä 18 hammaslääkärikeskuksessa Helsingissä, Espoossa, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Lahdessa, Mikkelissä, Vihdin Nummelassa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella, Torniossa, Turussa ja Vaasassa.

Lisätietoja:
Antti Kasi, toimitusjohtaja, puh. 0500 881808
Erkki Virta, vastaava lääketieteellinen johtaja, puh. 0400 196766

Oral Hammaslääkärit Oyj
Antti Kasi
Toimitusjohtaja

Oral Hammaslääkärit Oyj (www.oral.fi) on Suomen johtavia hammasterveyspalveluyhtiötä, jonka työyhteisöön kuuluu yli 300 alan ammattilaista.