Oral Hammaslääkärit Oyj Pörssitiedote 3.5.2007 klo 9. 35

ORAL OSTAA HELSINGIN HAMMASLÄÄKÄRIKESKUKSEN JA NOSTAA LIIKEVAIHTOARVIOTAAN

Oral Hammaslääkärit Oyj on sopinut Helsingin Hammaslääkärikeskus Oy:n omistajahammaslääkärien kanssa yrityskaupasta, jossa Helsingin Hammaslääkärikeskus Oy ja siellä harjoitettu liiketoiminta siirtyvät Oral Hammaslääkärit Oyj:n omistukseen.

Oral Hammaslääkärit Oyj:n omistukseen siirtyvä Helsingin Hammaslääkärikeskus on Helsingin Töölössä toimiva kuudentoista hammaslääkärin ja kuuden hoitoyksikön asema. Yrityksen ja siellä toimivien ammatinharjoittajien yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli noin 1,5 miljoonaa euroa. Hammaslääkärikeskuksessa toimivien hammaslääkäreiden ja hoitohenkilöstön yhteismäärä on 22.

Kaupan on tarkoitus astua voimaan 1.8.2007, jolloin Helsingin Hammaslääkärikeskus alkaa toimia Oral Helsinki Sibeliuksenkatu -nimisenä yksikkönä osana Oral Hammaslääkärit ketjua. Nyt solmitussa esisopimuksessa on ns. due diligence –lauseke.

Helsingin Hammaslääkärikeskus Oy:n osakkeiden kauppahinta on noin 442.000 euroa. Kauppahinnasta noin 379.000 euroa maksetaan käteisellä ja 63.000 euroa Oral Hammaslääkärit Oyj:n osakkeilla. Lopullinen kauppahinta määräytyy muun muassa asetettujen liikevaihtotavoitteiden toteutumisen perusteella.

Oral tekee aina yrityskaupassa myyjinä toimivien osakashammaslääkäreiden kanssa pitkäaikaiset sopimukset vastaanoton jatkumisesta. Helsingin Hammaslääkärikeskuksessa on viisi aktiivisesti hammaslääkärinä toimivaa osakasta. Muilla on kuin osakaslääkäreillä on ammatinharjoittajasopimus, joka siirtyy kaupan myötä Oralille.

Oral arvioi, että sillä on lähivuosina hyvät mahdollisuudet kasvattaa Helsingin Hammaslääkärikeskuksesta muodostettavan Oral Helsinki Sibeliuksenkatu –hammaslääkäriaseman liikevaihto yli kahteen miljoonaan euroon vuodessa. Ostetulla yrityksellä on laaja palvelutarjonta, sen toiminta on vakaalla pohjalla, ja se on sijainniltaan houkutteleva kohde uusillekin hammaslääkäreille.

Yrityskaupan arvioidaan nostavan Oralin kuluvan vuoden liikevaihdon yli 15 miljoonaan euroon. Oral on arvioinut vuoden 2007 liikevaihdokseen yli 14 miljoonaa euroa ilman kasvustrategian mukaisia yrityskauppoja. Tulosvaikutuksen arvioidaan olevan kuluvana vuonna lievästi positiivinen.

Yrityskauppa on osa Oral Hammaslääkärit Oyj:n kasvustrategiaa, jossa tavoitteena on maankattava palveluverkko ja noin kymmenen prosentin liikevaihto noin 350 miljoonaan euron yksityisistä hammasterveyspalveluista Suomessa.

Oral tarjoaa nyt julkistetun kaupan toteutumisen jälkeen hammasterveyspalveluita yhteensä 12 hammaslääkärikeskuksessa Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Vihdin Nummelassa, Porissa, Tampereella ja Turussa.

Oral Hammaslääkärit Oyj

Antti Kasi, toimitusjohtaja, puh. 0500 881808
etunimi.sukunimi@oral.fi

Jakelu:
Helsingin Pörssi, keskeiset tiedotusvälineet