ORAL OSTAA SUOMEN TERVEYSTALON HAMMASLÄÄKÄRITOIMINNAN
Pörssitiedote 15.5.2007 klo 8.51

Oral Hammaslääkärit Oyj ja Suomen Terveystalo Oyj ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Suomen Terveystalo -konserniin kuuluvan Hammaslaser Oy:n liiketoiminta siirtyy Oral Hammaslääkärit Oyj:lle.

Oral Hammaslääkärit Oyj:n omistukseen siirtyvä Hammaslaser Oy on yhteensä yhdeksän hammaslääkärin hammaslääkäriasema, jonka kokonaismyynti vuonna 2006 oli noin 2,4 miljoonaa euroa. Hammaslääkärikeskuksessa toimivien hammaslääkäreiden ja hoitohenkilöstön yhteismäärä on 17. Hammaslaser sijaitsee Lauttasaaressa Helsingissä.

Kaupan on tarkoitus astua voimaan 1.6.2007 mennessä. Hammaslaserin toiminta nykyisissä tiloissa päättyy 30.6. mennessä, ja toiminta siirtyy 1.8.2007 alkaen pääasiassa Oralin Lauttasaaren hammaslääkäriasemalle sekä soveltuvin osin Oralin muihin toimipaikkoihin Helsingissä ja Espoossa. Hammaslaser-nimen käyttöoikeus siirtyy kaupassa Oralille.

Kauppahinta määräytyy siirtyvän liiketoiminnan määrän ja sen saavuttaman kokonaismyynnin perusteella. Kauppahinta maksetaan käteisellä siten, että kaupantekovaiheessa maksetaan 200.000 euroa, ja loput kauppahinnasta maksetaan 31.7.2008 mennessä. Oralin arvion mukaan kokonaiskauppahinta voi nousta enimmillään noin 400.000 euroon. Lisäksi Oral ostaa Hammaslaserin kaluston ja laitteet. Hammaslääkärit toimivat Hammaslaserissa ammatinharjoittajina, ja siirtymistä koskevat neuvottelut käydään heidän kanssaan kesäkuun loppuun mennessä. Muu henkilöstö siirtyy Oralin palvelukseen niin sanotusti vanhoina työntekijöinä.

Hammaslaserin vaikutusta Oralin kuluvan vuoden liikevaihtoon voidaan arvioida vasta, kun siirtyvien hammaslääkäreiden määrä vahvistuu. Liiketoimintakaupan arvioidaan tuovan synergiaetuja erityisesti Oralin Lauttasaaren hammaslääkäriaseman kanssa, ja tulosvaikutuksen odotetaan olevan positiivinen vuodesta 2008 alkaen. Liiketoiminnan kasvu tarjoaa asiakkaille kattavan palveluverkoston ja hammaslääkäreille mahdollisuuden työskennellä tarvittaessa eri toimipisteissä.

Liiketoimintakauppa on osa Oral Hammaslääkärit Oyj:n kasvustrategiaa, jossa tavoitteena on maankattava palveluverkko ja noin kymmenen prosentin markkinaosuus noin 350 miljoonaan euron yksityisistä hammasterveyspalveluista Suomessa. Oral tarjoaa tällä hetkellä hammasterveyspalveluita yhteensä 11 hammaslääkärikeskuksessa Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Vihdin Nummelassa, Porissa, Tampereella ja Turussa.

Oral Hammaslääkärit Oyj
Hallitus

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Antti Kasi, puh. 0500 881808