– Tietotekniikkaliiketoiminta myytiin ja toimialaksi hammasterveyspalvelut ostamalla Hammassairaala Oral Oy
– Jatkuvien toimintojen liikevaihto 6,9 milj. euroa 1.4.-31.12.2006
– Jatkuvien toimintojen liiketulos -1,2 miljoonaa euroa
– Konsernin tulos tilikaudelta 0,3 miljoonaa euroa, osakekohtainen tulos 0,08 euroa
– Toimitusjohtajaksi 1.11.2006 Antti Kasi
– Vuoden 2007 liikevaihdon yhtiö arvioi olevan yli 14 miljoonaa euroa ja liiketuloksen lievästi positiivinen

Toimitusjohtajan kommentti

-Vuosi 2006 oli suurten muutosten vuosi. Yhtiön toimiala muuttui, ja Oral Hammaslääkärit Oyj:stä tuli ensimmäinen terveydenhoidon palveluja tuottava pörssiyhtiö Suomessa. Yksityisillä hammasterveyspalveluilla on hyvin hajautunut tuottajarakenne. Suuremmalle palveluketjulle on tilaa ja tilaus. Tavoittelemme tulevina vuosina yli 10 prosentin osuutta yksityisistä hammasterveyspalveluiden markkinoista. Pörssiyhtiön julkisuus, avoimuus, läpinäkyvyys ja kannustavuus tukevat yhtiömme laajentumisstrategiaa.

Yhtiön vertailukelpoinen vuosiliikevaihto ja markkinaosuus kaksinkertaistuivat, mutta uudelle toimialalle siirtymisen vaatimat suuret panostukset sekä haasteellinen rekrytointitilanne painoivat jatkuvien liiketoimintojen tuloksen vielä pakkaselle. Vuoden 2007 kasvunäkymät ovat hyvät. Hammaslääkäriasemien käyttöaste alkoi jo loppukaudesta 2006 vahvistua rohkaisevasti. Palveluketjun ja brandin rakentamisen kustannuksia ei kuitenkaan pidä vähätellä, joten odotamme kaudelta 2007 vain hieman positiivista liiketulosta.

Uskon Oral-palveluketjun pystyvän voittamaan markkinaosuutta sekä yritysostoin että orgaanisella kasvulla. Oral on tutkimusten mukaan jo nyt alansa tunnetuin yritys ja orastava brändi. Ketjuedut alkavat asteittain tehostaa palveluprosesseja vapauttaen resursseja hoitotyöhön. Suuremmalla ketjulla on vahvempi kyky rekrytoida lääkäreitä. Oralin verkosto on maantieteellisesti painottunut kovimman kasvun alueille ja uskon, että myös strateginen kumppanuus S-ryhmän kanssa lisää merkittävästi Oralin palveluiden kysyntää

(80kB) Tilinpäätöstiedote 2006