Suun ja hampaiden hoito on turvallista koronaepidemiasta huolimatta, toteaa THL 20.5.2020 julkaisemassaan uutisessa. Uutisen mukaan ei ole  tiedossa, että hammashoidossa olisi tapahtunut koronavirustartuntoja.

Suun terveys vaikuttaa yleisterveyteen

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa monin tavoin meidän jokaisen yleisterveyteen. Erityisen tärkeää suun hoito on henkilöille, joilla on pitkäaikaissairauksia.

”Suun sairaudet saattavat heikentää esimerkiksi diabeteksen ja reuman hoitotasapainoa, ja ne ovat muun muassa sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä. Suun tulehdukset on hoidettava ennen tekonivelleikkausta ja joidenkin lääkehoitojen aloitusta”, sanoo THL:n asiantuntijahammaslääkäri Ulla Harjunmaa.

Vastaanottojemme hygieniakäytännöt ovat aina korkealla tasolla

Hammaslääkärin vastaanotoilla hygieniataso on aina korkea. Infektioilta suojaaminen kuuluu hammashoidon päivittäiseen rutiiniin osana vastaanottojen laadunhallintaa ja omavalvontaa.

Suojakäsineet ja suu-nenäsuojaimet sekä hoidossa käytetyt välineet ovat aina potilaskohtaisia. Hoitotilat puhdistamme jokaisen hoitokäynnin jälkeen desinfiointiaineilla, jotka tehoavat myös koronavirukseen. Suojaustoimia olemme epidemian aikana entisestään lisänneet. Henkilöstömme ei tule lievissäkään oireissa töihin.

Myös riskiryhmään kuuluvat voivat tulla meille turvallisin mielin

Huolehdimme Oralin toimipisteissä turvallisesta asioinnista pitämällä asiakkaiden odotusajan vastaanotoillamme mahdollisimman lyhyenä ja odotustiloissamme on mahdollista noudattaa turvavälejä.

Yli 70-vuotiaiden ja muiden koronavirusinfektion riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden turvallisuudesta olemme huolehtineet erityistoimin. Riskiryhmään kuuluvat kohtaavat mahdollisimman vähän muita ihmisiä käyntinsä aikana ja olemme järjestäneet heille erillisen tilan odotusta varten tai ohjaamme heidät suoraan hoitohuoneeseen.

 

Lue ohjeemme turvalliseen asiointiin täältä

Lue THL:n uutinen Suun ja hampaiden hoitoon on turvallista mennä myös koronaepidemian aikana täältä

Ajan voit varata verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 400 3400.