Keramiska fyllningar eller kronor kan tillverkas vid ett enda mottagningsbesök med hjälp av CERAC-utrustning. Man kan till och med åtgärda samtliga framtänder vid ett enda mottagningsbesök utan att det krävs några tillfälliga lösningar!

CEREC är en datorstyrd CAD/CAM-lösning som gör det möjligt att snabbt åtgärda skadade tänder så att de ser naturliga ut. Den färdiga tandfyllningen fungerar och känns som dina egna tänder.

Innan en fyllning eller en krona tillverkas med CEREC avbildas tänderna med en kamera. Datorn tar fram tredimensionella modeller som tillverkas i fräsmaskinen på mottagningen. Tandläkaren fäster sedan fyllningen eller kronan på plats.

Tekniken är bekväm och snabb för patienten och slutresultatet är mer hållbart och vackrare jämfört med kompositmaterial. Det keramiska materialet gulnar inte heller med tiden på samma sätt som komposit.

Fördelarna med CEREC-fyllningar och -kronor

  • Naturlig färg
  • Gulnar inte med tiden, hållbar
  • Kan tillverkas direkt på mottagningen
  • Klart billigare än laboratorietillverkade keramiska fyllningar
  • Ett kostnadseffektivt alternativ med längre livslängd än kompositfyllningar

 

Orals allra nyaste CEREC-utrustning finns på mottagningarna i City, Skillnaden, Hagnäs, Imatra, Joensuu, Kampen, Lahtis, Galleria i Uleåborg, Björneborg, Nyslott, Sumeliuksenkatu i Tammerfors, Hagalund och Korso i Vanda. Mottagningar som saknar CEREC-utrustning har möjlighet att tillverka keramiska fyllningar och kronor i ett tandlaboratorium.