Aktuellt om ärendehantering, tidsbeställning och coronaviruset. Läs mer
Bonus på tandvård med S-Förmånskortet. Läs mer

Bedömning av behovet av ortodontisk vård, membran (Invisalign)

Vid kostnadsfri evaluering av tandreglering med membran får du en uppskattning om munnens och tändernas kondition och en plan för behövliga åtgärder.

Invisalign-membran

När tandregleringen görs med diskreta, genomskinliga och löstagbara membran behövs ingen tandställning av metall.

Till metodens fördelar hör också bekvämligheten och snabbheten. Du kan själv ta bort membranen vid behov, till exempel när du ska äta.

Membran används oftast för tandreglering som görs av estetiska skäl.

 

Behandlingsprocessen

En specialtandläkare inom tandreglering eller en allmäntandläkare med specialkompetens inom tandreglering med membran bedömer om tandreglering med membran lämpar sig för patienten.

Invisalign-reglering kan göras med två olika metoder: Invisalign Go lämpar sig för estetisk reglering av framtänderna. Invisalign Full lämpar sig även för krävande tandreglering och behandling av bettproblem.

Vid bedömningsbesöket uppgörs en plan över de åtgärder som behövs. Med stöd av planen kan kunden fatta ett beslut om att inleda tandreglering och boka en tid för den första behandlingen.

Vad ska jag tänka på när jag bokar tid?

Ett besök för bedömning av vårdbehovet innebär inte att du förbinder dig till fortsatt behandling. Priset påverkas av besökets längd och om tjänsten tillhandahålls av en allmän- eller specialtandläkare.

Vid besöket bedöms endast lämpligheten hos tandreglering med membran. Om du överväger andra tandregleringsalternativ än membran bör du boka en tid för bedömning av behovet av ortodontisk vård.