TIEDOTE 4.8.2015. Hämeenlinna kruunattiin keväällä Oral Hammaslääkäreiden suuren hymykilpailun voittajaksi. Suomen hymyilevin kaupunki palkitaan 15. elokuuta Krista Siegfridsin ilmaiskeikalla kauppakeskus Goodmanissa.

Oral Hammaslääkärit järjesti keväällä Hymykiertueen, joka etsi Suomen hymyilevintä kaupunkia. Kiertue kävi 13 paikkakunnalla valokuvaamassa suomalaisten hymyjä ja jakamassa tietoa suunterveydestä. Eniten hymyjä valokuvattiin Hämeenlinnassa, ja hymykuvia kertyi eniten myös kaupungin väkilukuun suhteutettuna. Toiselle sijalle kisassa kiri Joensuu ja kolmanneksi Lahti. Kilpailuun tuli lähes 2000 kuvaa ympäri Suomen.

Suomen iloisimmaksi kaupungiksi kruunattu Hämeenlinna palkitaan aurinkoisen Krista Siegfridsin ilmaiskeikalla. Keikka järjestetään kauppakeskus Goodmanissa lauantaina 15.8. kello 15. Tiedossa on talon täydeltä energiaa, sillä Krista Siegfrids tunnetaan valovoimaisena esiintyjänä. Siegfrids tuli tunnetuksi The Voice of Finland -laulukilpailusta, ja hän edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2013 kappaleella Marry Me. Siegfrids on esiintynyt useissa musikaaleissa ja tuomaroinut The Voice Kids -laulukilpailua. Voittajakaupunki haluttiin palkita musiikkielämyksellä, josta huokuu samanlainen positiivisuus ja ilo kuin Hymykiertueestakin.

– Krista Siegfrids on mahtava esiintyjä, eikä hänen livekeikoistaan puutu vauhtia ja energiaa. Tämä on hieno päätös kiertueelle, ja on mukavaa saada hämeenlinnalaiset juhlistamaan vielä yhdessä kisan voittoa, summaa Oral Hammaslääkäreiden viestintä- ja markkinointipäällikkö Minna Lönnqvist

Kasvokkain ja somessa tavoitettiin puoli miljoonaa suomalaista

Hymykiertue herätti poikkeuksellisen paljon positiivista huomiota, ja Hämeenlinnan promootiopäivät olivat yksiä kiertueen kohokohdista. Yli 200 hämeenlinnalaista valokuvautti itsensä promootiopisteellä. Tunnetut suomalaiset, kuten valtiovarainministeri Alexander Stubb, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, laulaja Pete Parkkonen ja Miss Suomi Satu Tuomisto osallistuivat kiertueeseen ja ikuistivat hymynsä juuri Hämeenlinnassa. Alexander Stubb haastoi suomalaiset mukaan Hymykiertueelle myös Twitterissä.

Hymykiertue toteutettiin yhteistyössä Markkinointitoimisto Expressionin kanssa. Expressionilla on yli kymmenen vuoden kokemus kampanjoista, joissa yhdistyvät henkilökohtainen kontakti promootiopisteellä sekä ilmiöiden luominen sosiaalisessa mediassa. Hymykiertue tavoitti kasvokkain yli 8000 ihmistä, ja kampanjan Facebook-sisältö tavoitti lähes puoli miljoonaa ihmistä.

– Hymykiertue herätti todella paljon kiinnostusta, ja Krista Siegfridsin ilmaiskeikkaa kehuttiin mahtavaksi palkinnoksi, samoin kuin Hymykisan 500 euron arvoista matkapalkintoa. Koko kampanja oli persoonallinen, positiivinen ja hauska. Oral Hammaslääkärit saikin kampanjan avulla myös ansaittua mediahuomiota, kertoo Expressionin avainasiakasvastaava Ilona Kymäläinen.

Hammaslääkäriä ei tarvitse pelätä

Kiertueen yksi tärkeä tavoite oli tehdä suunterveydenhoidon asiantuntijoiden lähestymisestä helppoa. Promootiopisteellä oli Oralin asiantuntijoita, jotka vastasivat hampaita ja suun terveyttä koskeviin kysymyksiin. Pisteellä pystyi tutustumaan Oral Hammaslääkäreiden sähköisiin palveluihin ja varaamaan ajan vaikka heti.

– Olemme saaneet innostunutta palautetta sekä Oralin asiakkailta että yhteistyökumppaneiltamme. Meidät koetaan palveluntarjoajaksi, jota on helppo lähestyä. Hammashoitopelko on todella yleinen ongelma, jota voidaan kuitenkin nykyään lievittää tehokkaasti. Mielikuvat pelottavista hammaslääkärikäynneistä ovat katoamassa, ja kiertueen avulla halusimme vähentää niitä entisestään. Suunterveys vaikuttaa koko terveydentilaan, ja ihmiset ovat tästä koko ajan paremmin tietoisia, Lönnqvist sanoo.

Heräsikö kysymyksiä? Vastaamme niihin mielellämme. Ohessa myös Suomen hymyilevin kaupunki -kilpailun tulokset.

 

Lisätiedot:   

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Minna Lönnqvist
050-361 7316
minna.lonnqvist@oral.fi

Avainasiakaspäällikkö Ilona Kymäläinen
Markkinointitoimisto Expression
0400-819159
ilona.kymalainen@expression.fi

Kaupunkikilpailun tulokset:

 1. Hämeenlinna
 2. Joensuu
 3. Lahti
 4. Helsinki
 5. Tampere
 6. Kuopio
 7. Espoo
 8. Turku
 9. Oulu
 10. Vaasa
 11. Jyväskylä
 12. Lappeenranta
 13. Vantaa

Kuvat

Oral