Oral Hammaslääkärit Oyj Lehdistötiedote 22.10.2013, klo 09. Oral Hammaslääkärit on allekirjoittanut sopimuksen erikoishammaslääkäreiden koulutuksesta Helsingin yliopiston yhteistyökumppanina.

Koulutuspaikkasopimus mahdollistaa Helsingin yliopistossa erikoistuvien hammaslääkäreiden kolmevuotiseen koulutukseen kuuluvien yliopistosairaala- ja terveyskeskuspalvelun ohella yhdeksän kuukauden mittaisen ohjatun hoitoharjoittelujakson Oral Hammaslääkäreiden palveluksessa. Allekirjoitettu sopimus koskee kliinistä hammashoitoa, painotusalueena kariesoppi ja juurihoito.

Oral monipuolistaa erikoishammaslääkärikoulutusta yliopiston ja julkisen terveydenhoidon koulutuspaikkojen kumppanina sekä vastaa hoitopalvelujen kysyntään koskeviin muutoksiin väestön ikääntyessä. Hoidetut hampaat ja toimiva purenta ovat merkityksellisiä sekä yleisterveyden ylläpidon että elämänlaadun kannalta etenkin ikääntyvässä väestössä.

”Osallistumalla erikoishammaslääkärikoulutukseen voimme vaikuttaa tulevien erikoishammaslääkäreiden osaamiskirjoon hoidontarpeen muutoksia vastaavalla tavalla. Kysymys on siten investoinnista tuleviin haasteisiin suun terveyden ylläpidossa ja suusairauksien hoidossa”, kertoo Oral Hammaslääkäreiden tutkimus- ja kehitysjohtaja, professori Tuomas Waltimo.

”Yliopiston kannalta yhteistyö Oral Hammaslääkäreiden kanssa helpottaa erikoishammaslääkärikoulutuksen järjestämistä sekä määrällisesti että laadullisesti hoidontarvetta vastaavalla tavalla. Kysymys on siten merkittävän kouluttajapotentiaalin tarkoituksenmukaisesta hyödyntämisestä”, toteaa professori Jukka H. Meurman Helsingin yliopiston hammaslääketieteen laitokselta.

Erikoishammaslääkäreiden koulutuspaikkasopimus vahvistaa Oralin roolia yhteiskunnallisesti suun ja hampaiden terveyden ylläpitämisessä sekä suusairauksien hoidossa Suomessa. Erikoistuvien hammaslääkäreiden koulutus aloitetaan Oralissa keväällä 2014.

Oral Hammaslääkärit Oyj
Martin Forss
Toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Tuomas Waltimo, tutkimus- ja kehitysjohtaja, puh. +41 61 267 26 00
Martin Forss, toimitusjohtaja, puh. 040 779 6266
sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@oral.fi

 

Suomalainen Oral Hammaslääkärit Oyj (www.oral.fi) on Suomen tunnetuin ja arvostetuin (Innolink Research 2012) hammasterveyspalveluyhtiö, jonka työyhteisöön kuuluu yli 700 alan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 50,3 miljoonaa euroa. Oral tarjoaa hammasterveyspalveluita 30 hammaslääkäriasemalla eri puolella Suomea. Konserniin kuuluu myös Oral Hammaslaboratorio Oy. 


Kuvat

Oral