Asiakaspalvelu

”Oralin hammaslääkärit ovat asiantuntevia ja tarkastukseen on mukava mennä. Itse käyn vuoden välein ja minulla on aina sama tuttu hammaslääkäri.”

”Ekakerta Oralilla. Nopea ja hyvä palvelu! ei vika kerta :)”

”Hammasta vihloi kovasti, ajan sai jo samalle illalle ja ensiapu tuli nopeasti. Jatkohoitokin järjestyi nopeasti. Oralilla homma toimii.”

”Oralin hammaslääkäreiden ja -hoitajien sekä suuhygienistien palvelu on ammattitaitoista ja hellää. Kaikki lapsuuden ikävät hammaslääkärikokemukset on voinut unohtaa!”

”Hampaani halkesi. Oralin osaava hammaslääkäri hoiti hampaani kuntoon nopealla aikataululla. Kiitos ammattitaitoiselle hammaslääkärille.”

”rauhallinen ja osaava hammaslääkäri löytyi Hakaniemen Oralista. Hänen luonaan on mukava käydä.”

”Olen Oralissa saanut aina hellävaraista hampaiden hoitoa!”

”Menin ensimmäsitä kertaa Oraliin, minut kutsui sisälle nuori ”tyttö”, ajattelin että oli joku harjoittelija. kun huomasin ,että olikin minun hammaslääkärini, olisin halunnut juosta pois, juniorit ei suuhuni koske, ajattelin. Sain kuitenkin, parasta ,ystävällisintä ja kivuttominta hammashoitoa ikinä!!!”

”Kyllä parasta palvelua on asiakaslähtöisyys ja omistuneisuus potilaan hoidolle! Oma hammaslääkärini Oralissa on jopa äitiyslomalta tullut vaativan ja ”hankalan” hampaani hoitamaan, vaikkei muuten ole potilaita vastaanottanut äitiyslomansa aikana! Mielestäni tämä on jo erittäin hyvää palvelua. Ajan olen saanut aina kun olen tarvinnut, tilanteen mukaan on joustettu ja järjestetty aika hyvinkin nopeasti, mistä olen hyvin kiitollinen. Tyytyväinen asiakas palaa aina uudestaan samaan paikkaan… ;)”

”Onnistuneeseen hammaslääkärikäyntiin sisältyi Oralin hyvät verkkosivut, helppo ajanvaraus, pitkät aukioloajat ja erittäin ystävälliset ammattitaitoiset työntekijät.”

”Monta kertaa olen käynyt Oralissa. Sama kokemus toistuu: rentouttava ilmapiiri, ystävällinen kohtelu, taitavat sormet!”

”Järvenpään Oralista olen saanut todella ystävällistä ja hyvää palvelua ne pari viime vuotta, kun olen siellä päässyt käymään!”

”Parasta palvelua ja hoitoa olen saanut ehdottomasti Oralilla. ”oma oralini” on hakaniemessä ja on aina yhtä ystävällistä ja osaavaa henkilökuntaa. Hammaslääkäritkin ovat mukavia ja juttelevat ja kertovat mitä tekevät.”

”Se ihana näköala huone Hakaniemessä ja hammaslääkäri joka selittää ymmärrettävästi mitä sieltä suusta löytyy=)”

”etuhampaasta lähti paikka kesäkuumalla sain heti ajan ORAALILTA TÖÖLÖSTÄ. ASIA HOITUI NOPEASTI JA ASIANTUNTIJAMAISESTI”

”Käydessäni Oral hammaslääkärin vastaanotolla toiminta oli nopeaa eli pääsin hoitoon silloin kun minulle sopi. Hammaslääkäri oli asiantuntija. Sain hyvää ja ystävällistä palvelua. Hoito erittäin tasokasta. Samoin kun kävin suuhygienistin luona. Asiakaspalvelupisteessä oli myös hyvä palvelu, ystävällistä. Kaikille kiitettävä arvosana.”

”Olen useasti käynyt Oral Itäkeskuksessa suuhygienistillä ja hammaslääkärillä. Verrattuna muihin toimijoihin Oral on mielestäni paras ja henkilökunta ystävällistä ja ammattitaitoista.”

”Hampaani lohkesi, ja hymyillessä näytin lähinnä jääkiekkoilijalta, jolta puuttuu hampaita. 🙂 Sain nopeasti ajan Lahden Oraliin ja hampaan korjaus sujui nopeasti ja ammattitaitoisesti.”

”Illalla klo 18 lähti iso pala hampaasta. En tiennyt oliko se hammasta vai paikkaa ja paniikissa soitin heti ja kysyin aikaa. Pelkäsin jos yöllä alkaakin särkeä. Sain ajan heti ja jo 1,5h päästä hammas oli paikattu! Olen käynyt Tapiolan Oralissa jo ennen kun se oli Oral asema. Ei viitti vaihtaa kun on niin hyvä paikka :)”

”Ennen sydänleikkausta kävin Oral hammaslääkärillä. Yhden hampaan juurialue oli epäilyttävä,hammas poistettiin.muut hampaat puhdistettiin ja parannettiin purentaa. Hoito oli hyvää ja kivutonta,olin tyytyväinen.”

”Kävin Tikkurilan Oral-hammashoitolassa pelkopotilaana ja pelkoni lieveni heti vastaanottotiskillä mahtavan asiakaspalvelun vuoksi.”

”Ihan mukava käydä Nummelan Oralissa. Henkilökunta on ainakin ystävällistä, ihan kuin menisi kavereita tapaamaan.”

”Vaihdoin Oraliin ja vuosia oireillut hammasväli saatiin korjattua”

”Minulla on useita kokemuksia Oralin palveluiden käytöstä. Aina on kokemus ollut odotusta positiivisempi. Yksi oli Tikkurilan Oralista jonne sain nopeasti ajan hampaan paikan lähdettyä irti ja lomalle lähdön ollessa juuri edessä. Toimipaikka oli mimulle uusi ja katsoin kartasta sijainnin väärin. Ajelin pitkinTikkurilaa enkä löytänyt oikeaa paikkaa. Varatun ajan koittaessa soitin vastaanotolle ja kerroin että en löydä perille. Vastaanoton henkilö käytti upeasti aikaansa ja ohjasi minut puhelinnavigaattorina perille. Lisäksi hammaslääkäri otti minut vielä vastaan vaikka olin myöhässä ja ennätysajassa hoiti hampaani kuntoon niin että seuraava potilas ei joutunut kärsimään myöhästymisestäni. Ja minun lomani pelastui!”

”Olen aina tuntenut itseni tervetulleeksi, kun saavun tarkastukseen tai hammasvaivan takia. Ystävällinen henkilökunta on iloisena vastassa. Tarkastuksen aikana kerrotaan mitä tehdään ja mikä on tilanne niin ei tarvitse jännittää turhia ja miettiä mitä ihmettä nyt tehdään. Tulevista toimenpiteistä annetaan yksityiskohtainen kuvaus ja myös hinta-arvio. Tällaiselle jännittäjä -tyypille kaikki käynnit mitkä olen käynyt Oralissa ovat olleet positiivisia. Kiitos!”

”Siirryin Oralin hoitopiiriin kun yli 20 vuotta vanhan hammaslääkärin hoidossa kyllästyin siihen että viikonloppuna hänellä ei ollut vastaanottoa eikä muutenkaan kovin nopeasti hädän tullen päässyt hoitoon. Nyt olen – erikoishoidosta riippuen- käyttänyt kolme eri lääkäriä Oralissa, saanut hoitoa viikonloppuna ja muutenkin aina tarvittaessa nopeasti. Nyt käyn säännöllisesti vakiolääkärini hoidossa(ihana nainen muuten) Koko henkilökunta tervehtii ystävällisesti ja palvelu on sujuvaa. Kiitos teille kaikille!!!”

”Aina sitä sattuu ja tapahtuu – hampaillekin! Eräänä arkiaamuna työskentelin korkean työpöydän äärellä ja hörpin välillä vettä juomapullostani. Yks kaks yllättäen käden liikerata tekikin parin sentin omavaltaisen koukkauksen ja pullon suu kopsahti toiseen etuhampaaseen niin, että siitä lohkesi pala pois. Lyhyen harmitteluhetken jälkeen soitin Oralin vastaanotolle ja lääkäriaika löytyikin jo heti parin tunnin päästä. Sen kauempaa ei onneksi tarvinnutkaan lohjenneen hampaan kanssa pärjäillä, vaan purukalusto saatiin nopeasti kuntoon. Nopeaa palvelua arvostaa aina silloin kun sitä saa!”

Esteettinen hammashoito

”Oral teki hääpäivästäni kauniin korjaamalla etuhampaani ja kustannukset pysyivät niissä lukemissa mitä oli kerrottu,kiitos.”

”Häpesin aiemmin hymyäni, mikä johtui vinoista hampaistani ja epäsuorasta hammasrivistöstäni. Tämän vuoksi välttelin hymyilemistä. Päätin sitten tehdä asialle jotain ja saada kauniin hymyn. Olen jo lähes saavuttavanut tavoitteeni Oral-hammaslääkäreiden avulla ja olen tuonut hymyn takaisin elämääni. :)”

Hammaslääkäripelko

Hammashoitopelko on erittäin yleistä. Pelon taustalla voivat olla aikaisemmat kivuliaat tai muuten huonot hoitokokemukset. Me Oralilla autamme sinua löytämään itsellesi sopivimman tavan kivuttomaan hammashoitoon.

”koko ikäni (49vuotta) olen kammonnut hammaslääkäreitä. Ensimmäisen käynnin jälkeen Oralilla, pelko hävisi! Kiitos upeiden hammaslääkäreiden!”

”Olen kammonnut hammaslääkäreitä koko ikäni. Muutama vuosi sitten päädyin Oralin asiakkaaksi Nummelassa, kun kunnallinen hammashoitola kirjoitti minulle ostopalvelu(?)lähetteen viisaudenhampaiden poistoa varten. Nummelan Oralissa on asiakaslähtöinen tunnelma; asiakkaita tervehditään ja aamuisin jokaiselle toiviotetaan hyvät huomenet. Lääkärit ja hoitajat ovat aina luontevan ystävällisiä. Tarkastuksen tai toimenpiteen yhteydessä lääkäri on kertonut koko ajan mitä seuraavaksi tehdään ja selittänyt auki vaikeita termejä. Kukaan ei tuomitse jos hampaiden harjaus on ollut laiskemman puoleista vaan asiakasta ohjeistetaan ja neuvotaan ystävällisesti. Hyvien kokemusten ja ihanan palvelun vuoksi olen todennut, että laadusta kannattaa maksaa hieman enemmän. Tästä syystä en asioi hampaineni enää missään muualla kuin Oralissa ja kerron hyvistä kokemuksistani eteenpäin aina kun mahdollista.”

”Ei tarvitse enää hammaslääkäriä pelätä kun Oulun oralissa on niin helläkätiset hammaslääkärit :)”

”oralista löytyy ainut hammaslääkäri jota en pelkää”

”Hammaslääkäri kammoisena voitin pelkoni käydessäni Oral:lla. Kun minulle kerrottiin eri vaihtoehtoja poistaa pelkoni, uskaltauduin ilman ”rauhoitusta” asettua asiakkaaksi, ilman ahdistusta. Kokoajan Hammaslääkäri kertoi, jutteli minulle – se rauhoitti ja olin luottavaisin mielin. Olen kertonut palvelusta kaikille tutuilleni, nyt meiltä käy myös avomieheni kyseisessä paikassa – Tikkurilan Oral:ssa.”

”Olen pelännyt koko ikäni hammaslääkäriä, jo pelkkä hammaslääkärissä oleva haju hirvitti. Varsin ajan oralille ja kokemusta voisi sanoa, jopa melkein miellyttäväksi. Toivon, että hammaslääkärini ei koskaan jää eläkkeelle tai vaihda alaa :)”

”Hammaslääkäripelkoni oli aiemmin niin kova, että poistuin visiiteiltä itkun kera. Oralilla pelkoni otettiin vakavasti ja ymmärtäväisesti, ensimmäisen käynnin jälkeen ei ole enää tarvinnut pelätä seuraavaa visiittiä kun kaikki on sujunut erittäin mukavasti, jopa viisurileikkaus!”

”Hammaslääkärikammoinen ihminen kun olen, sain elämänimpositiivisimman kokemuksen juuri Oralissa. Ystävällinen ja rauhallinen henkilökunta, joka kertoi koko ajan mitä puuhaili. Uskalsin mennä jopa hammaskiven poistoon uudelleen.”

”Olen ollut hammaslääkäripelkoinen kouluajoista lähtien. Nyt yksi hampaani oli lohjennut pahasti enkä uskaltanut mennä lääkäriin suuren pelkoni vuoksi. Murehdin asiaa päivin öin todella pitkään kunnes huomasin Oralin sivuilla pelkopotilaiden hammashoidosta ja lopulta uskaltauduin varaamaan ajan internetin kautta. Ihanan lääkärin ja hoitajien ansiosta huomasin, ettei tämä niin kauheaa olekaan. Kauheinta tässä oli ennen hoitoon menoa jokapäiväinen pelkoni suuni ja sen kautta koko kehoni terveydentilasta. Kokemus Oralista oli kaikin puolin positiivinen, tulen jatkossakin käyttämään Oralin palveluita ja suosittelen tätä myös kaikille.”

”Joka kerta on ollut onnistunut käynti jo vuosia… Ei Ole tarvinnut valvoa enää öitä ja jännittää tulevaa käyntiä!Kiito Oral Hyvinkää”

”Olin aiemmin hysteerinen ja tärisevä hoidettava, sitten löysin Oralin pelkopotilaisiin erikoistuneet lääkärit. No fear anymore!”

”Kaikki Oralilla käynnit ovat onnistuneita! Siellä otetaan hyvin huomioon hammaslääkäripelkoinen ja hampaat tulee hoidettua aivan huomaamatta sekä nopeasti 🙂 taitaa tältä tytöltä pelko pikkuhiljaa poistua..Kiitos siitä! :)”

”Hammaslääkärini on savuttanut luottamukseni. En enää pelkää istua hoitotuoliin. Valtaisan huonot aikaisemmat kokemukset kouluajoilta aiheutti kovan pelkoni hammaslääkäreihin. Oralissa asia korjaantui.”

”Olen kärsinyt hammaslääkärikammosta ja Oralista löytyi hampilääkäri, joka auttoi pahimman yli. Nyt on helpompi käydä tarkistuksessa, eikä pelota enää.”

”Oral Espoo kevät 2013, Olen hammaslääkäripelkoinen aikuinen. Tilasin aikaa lääkäripelkoiselle ja sainkin jo samana tai seuraavana päivänä ajan. Kaksi aivan hanaa mieshenkilöä oli minua vastassa ja he ottivat hyvin huomioon sen että tuskin pystyin hengittämään. Pelkotilani oli tosi korkealla. Tarkastuksen jälkeen todettiin, että minulla ei ole reikiä, vaan jonkinverran hammaskiveä ja lääkäri kyseli voisiko sen hoitaa nyt samalla pois, ei tarvitse tulla sitten uudestaan. Luulen, että seuraavan kutsun tullessa en enää valvo yötä ennen uutta käyntiä. Hyvä, että teillä huomioidaan meidät pelkopotilaat hyvin. ”

”Olen aina ollut kovin hammaslääkärikammoinen. Oralin palvelu oli lempää ja ripeää. Kävin nukutushoidossa viime viikolla ja nyt hampaat ovat jälleen kunnossa sekä valkoiset. Pidin ammattimaisesta ja ripeästä palvelusta. Pitkästä aikaa hymyilen huoletta!”

”Hammaslääkäripelkoinen keski-ikäinen nainen… Se on juuri niitä asioita, joita EI halua julistaa ympäriinsä. Oralin tiedoista löysin maininnan, että myös pelkopotilaat huomioidaan, päätin kokeilla. Ja yllättävän hyvinhän se meni. Ei nyt mikään nautinto, mutta enää en sentään tärise odottaessa. Hammaslääkärillä käynti jännittää vieläkin, mutta pelkoa on helpottanut se, että siitä voi puhua (ilman sitä huvittunutta ”eihän siinä ole mitään pelättävää” -hyminää) ja se huomioidaan käynnin aikana. Kiitos Tampere!”

”Olen elämästäni noin 16 vuotta pelännyt hammaslääkäriä, ja olen joutunut jättämään pelon takia käyntejä välistä (monien vuosien ajalta). Äitini vinkkasi että kokeiles Oralin palveluita ja pelonsekaisin tuntein uskalsin kuin uskalsinkin tulla vastaanotolle ja tajusin, ettei hammaslääkärikäynnissä ole mitään pelättävää. Espoon Tapiolassa on eräs erittäin pätevä ja mukava hammaslääkärille kenellä olen käynyt nyt 4 vuoden ajan ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Pelkään ja jännitän edelleen mutta pelkoni otetaan ymmärrettävästi huomioon eikä sitä vähätellä. Saan aina tsemppaukset hammaslääkäriltäni ennen käyntiä sekä käynnin jälkeen. Käynnit mennään minun ehdoillani, ja meillä onkin hammaslääkärini kanssa ’omat käsimerkit’ millä viestin että nyt tarvitsen pienen taon hengähtämiseen. Vaikka edelleen pelkään ja jännitän, en koskaan ole tuntenut kipua käynnin aikani. Hammaslääkärini kyselee minulta tuntemuksiani jatkuvasti, mikä rauhoittaa aivan älyttömästi. Oon ollut todella iloinen sekä onnellinen että olen löytänyt hammaslääkärin, joka ymmärtää minua ja kenellä uskallan käydä. Ei ole helläkätisempää, ymmärtäväisempää eikä ihanempaa hammaslääkäriä kuin hän. Koko perheemme käy nykyisin samalla hammaslääkärillä.”

”Hammaslääkärikammoisena uskaltauduin Oraliin hammaslääkäriin, ”pelko”lääkärille. Koskaan aiemmin en ole ollut lääkärillä joka olisi toiminut yhtä rauhallisen varmasti ja puudutuspiikki ei sattunut. Puudutuspiikistäkin jäänyt kauhea kammo terveyskeskushammaslääkäristä, piikki kitalakeen kauhean rusahduksen saattelemana. Sattui ja kammohan siitä jäi. Nyt en mihinkään muualle uskalla enää hammaslääkäriin mennä, kuin Oraliin tälle tutulle lääkärille, jonka taitoihin luotan.”

”Pelkäsin hammaslääkärissä käyntiä muuta Porvooseen muutettuani löysin hammaslääkärin jota en enää pelännyt. Hän toimii Oral hammaslääkäri asemalla.”

”Useamman vuoden olen pelännyt mennä hammaslääkärille, mutta sain lopultakin varattua ajan hampaiden hoitoon. Oralilla osaava lääkäri korjasi purukalustoni ja luotin täysin asiantuntijaan. Hammaslääköripelko on kadonnut ja voin hymyillä huolettomasti. Kiitos Oral.”

”Kävin ensimmäistä kertaa Oral hammaslääkärin luona täällä Joensuussa tänä syksynä ja oli tosi mukava käynti! Pelkään hammaslääkäriä ja sain sanottua sen hammaslääkärille. Hän kertoi koko ajan mitä tekee ja se helpotti jännitystäni. OIkein onnistunut hammaslääkärikerta! Tästä edes käyn aina Oralilla samalla hammaslääkärillä, varaan ajan joka vuosi. Ja kun ajanvaraus on tehty helpoksi meille pelkäävillekin, ajan saa varattua kätevästi netissä. Siitä plussaa!”

”Olen 1970-luvun kouluhammaslääkärien rääkkäämä hammaslääkärikammoinen, joka on käytännössä oppinut, että Oralin tilat ja henkilökunta tekevät hammaslääkärissä käynnistä mahdollista. Lisäksi olen ankkuroitunut luottohammaslääkärille, jonka tekemisiin ja sanomisiin luotan.”

”Pelkään kovin hammaslääkärikäyntejä, puudutukset vaikuttavat hitaasti, tunnen jatkuvasti tukehttuvani, ja muutenkin epämiellyttävää touhua. Lahden Oralissa on hammaslääkäri joka on ystävällinen, kärsivällinen ja omaa taikuutta. Ensimmäistä kertaa hammaslääkärikokemus oli jopa miellyttävä. Ihmisten asialla. :)”

”Ensimmäisen kerran elämässäni löysin oikein hyvän hammaslääkärin Oralista. Ei peloittanut yhtäään. Tuli hyvä potilas lääkäri suhde.

”Olen aina pelännyt hammaslääkäriä mutta kun ensimmäistä kertaa menin Oraliin sain siellä niin hyvän vastaan oton minua kuunneltiin ja uskottiin että pelkään hammaslääkäriä. Hoito oli kivutonta kiitos siitä =)”

”Muutamia vuosia sitten olin vältellyt hammaslääkäriä pelon takia ihan liian kauan. Jossain vaiheessa järki onneksi voitti ja varasin ajan Oraliin. Väittäisin onnistuneeksi käynniksi, koska hampaa hoidettiin ilman lisätraumoja ja sen jälkeen käynyt useastikin, ihan ilman suurempia pelkoja.”

Implantit

 

Jaana: Puuttuva rautahammas korvattiin implantilla

”Minulla todettiin puuttuva rautahammas alaleuan etuosassa jo alakoulussa. Hammaslääkärini kertoi, että silloinen maitohammas ei tule kestämään koko elämäni ajan. Maitohampaan juuret alkoivat surkastua 19-vuotiaana, ja muutaman vuoden päästä suussani ilmeni kipua ja pieni tulehdus maitohampaan kohdalla. Tiesin heti hammaslääkäriin lähtiessä mitä tuleman pitää.

Hammas oli huonossa kunnossa ja tulehtunut, joten se jouduttiin poistamaan heti. Olin vielä nuori, joten hammasimplantin laittaminen oli lähes ainoa vaihtoehto. Jos hammasta ei olisi korvattu, olisivat muut hampaani ylä- ja alaleuassa voineet liikkua ja purentani olisi todennäköisesti vioittunut. Itse hoito ei ollut kivuliasta, pientä puudutuksen aiheuttamaa kipua huomioimatta. Toki tulehdus aiheutti sen, että vanhan hampaan poisto aiheutti hieman kipua, sillä puudutusta ei voitu laittaa aivan kaikkialle.

Uskon, että kaikki eivät edes huomanneet hampaan puuttumista tai ainakaan siitä ei koskaan minulle sanottu. Vanhoja valokuvia katsoessa puuttuva hammas näkyy, jos olen hymyillyt oikein leveästi. Omalla kohdalla asiaan suhtautumisessa varmasti auttoi se, että tiesin koko ajan tilanteen olevan vain väliaikaista.

Puuttuvaa hammasta ei tule enää ajateltua arjessa juuri ollenkaan – tosin jos joku mainitsee hammaslääkärin, on hoito ja hammasimplantti yleensä ensimmäisenä mielessä.
Harjatessa implantti tuntuu omalta hampaalta, eli hyvin tässä menee uuden hampaan kanssa.”

Anni: Tekohampaat 21-vuotiaana

”Minulle laitettiin tekohampaat jo 21-vuotiaana, vuosi oli 1969. Siihen aikaan tämä oli varsin yleistä, sillä kenelläkään ei ollut hammastahnoja tai -harjoja.
Jos hampaisiin tuli jokin ongelma, niin niitä ei paikattu vaan hampaat revittiin pois. Yläasteiässä kaikki takahampaat olikin jo revitty pois. Hammaslääkäri valittiin sillä periaatteella kuka suostuu laittamaan tekohampaat välittömästi revittyjen hampaiden paikalle. Normaalisti ilman hampaita joutui olemaan 3 kuukautta.

48 avioliittovuoden aikana mieheni on nähnyt ainoastaan kerran minut ilman hampaitani. Kaikkein kauheinta olisi, jos en pystyisi pitämään tekohampaita ollenkaan.
En pysty syömään kovia asioita ja alahampaat eivät pysy helposti paikallaan.”

Tarja: Jos olisin tiennyt rahoitusmahdollisuuksista, olisin päätynyt hoitoon aiemmin

”Omalla kohdallani kauheinta on, kun ajattelen että minut nähdään ihmisenä, joka ei ole hoitanut hampaitaan. Maitohampaiden lähtemisen jälkeen, minulta on aina puuttunut molemmilta puolilta ylhäältä sivusta hampaat. Ystäväni kuitenkin sanoivat, etteivät ole edes koskaan havainneet hampaiden puuttuvan.

Suurimmat turhautumiset aiheutuvat lukuisista hammaslääkärikäynneistä, jossa sain aina vastauksen, etten tarvitse puuttuvien hampaiden paikalle uusia. Vuosia uskoinkin ja hyväksyin tämän vastauksen, aina kuitenkin häpeää kantaen.

Implanttihoito tuntui minulle taloudellisesti hankalalta, joten yritin selvittää miten pääsisin hoitoon. Lopulta minua neuvottiin näyttelemään, että S-kirjaimen sanominen on lähes mahdotonta, jotta saisin lähetteen. Vihdoin olen nyt implanttihoitoprosessissa ja odotan kruunun eli näkyvän hampaan kiinnitystä. Jos olisin tiennyt muista rahoitusmahdollisuuksista, olisin päätynyt hoitoon jo vuosia aiemmin”

Henriikka: Lapsena sattunut tapaturma johti lopulta hammasimplanttiin

”Olin 12-vuotias, kun toinen etuhampaistani katkesi leikkikentän liukumäessä. Hampaani paikattiin aluksi muovipaikalla, joka jouduttiin vaihtamaan useita kertoa paikan irtoamisen takia. 20-vuotiaana hammas kipeytyi pahasti, ja selvisi että voimakas tärähdys oli lopulta johtanut hampaan juuren kuolemisen.

Hammasta juurihoidettiin, mutta jo silloin hammaslääkärini totesi, että joku päivä tilalle voidaan joutua laittamaan laminaatti tai mahdollisesti kokonaan uusi hammas eli hammasimplantti. Koska hampaan juuri oli kuollut etuhampaitteni väriero suureni vuosien saatossa. Yllätyin siitä, kuinka paljon hammas tummui juurihoidon jälkeen useiden vuosien aikana.

Lopulta yhdessä hammaslääkärin kanssa päädyttiin siihen, että korvataan vaurioutunut hammas kokonaan implantilla, jolloin vihdoin koin, että olin saanut oman hampaani takaisin.”

Elina: Helposti unohdamme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin

”3-4 vuotta sitten kesälomalla minulla oli hetki aikaa pysähtyä, ja aloin tunnustelemaan miltä minusta oikein tuntuu. Tunsin kipua alaleuassani, mutta ajattelin, että eihän hampaissani pitäisi mitään tuntua, sillä ne oli juurihoidettu.

Lykkäsin uudestaan hammaslääkäriin menoa, ja lopulta olin tilanteessa, jossa olin vetänyt kaksi vuorokautta särkylääkettä. Tilanne oli hammaslääkäriin päästessä niin paha, että alaleuassani oli valtava tulehdus ja kaksi alaleuan hammasta jouduttiin poistamaan.

Se mitä me helposti unohdamme ja laiminlyömme, on meidän kokonaisvaltainen hyvinvointimme, johin tänä päivänä hyvin kriittisenä tekijänä liittyy hampaiden hyvinvointi.
Toivon, että kun annan oman hyvinvointini jonkun ihmisen käsiin sellaisella alueella, jota en tunne, niin hän asian vakavasti ja katsoisi kokonaisuutta, ja kertoisi oman asiantuntijuutensa kautta mitä hän näkee ja mitä hänen mielestään pitäisi tehdä. Se on minusta ihmisistä välittämistä.

Elämässäni ei enää muuten ole tärkeää kysymys, mitä muut minusta ajattelevat, mutta ajattelen kuitenkin itse, että en ole se ihminen, jolla on epämääräiset hampaat suussa.
Onneksi asian voi korjata, että minun ei tarvitse elää loppuelämääni ilman menetettyjä hampaita.”

Janne: Implantti oli paras ratkaisu

”Oli pitkäperjantain ilta ja ennen nukkumaanmenoa päätin haukata kuivaa känttyrää ja puraistessa kuulin, että jotain naksahti ja tajusin, että nyt meni hammas. Seuraavana aamuna rupesin pohtimaan, mistä löytäisin hammaslääkärin. Pääsin pääsiäislauantaina hammaslääkäriin ja hän totesi selvästi, että tätä ei voi paikata millään pysyvästi hyvällä ratkaisulla.

Rupesin katsomaan peilistä, irvistämään ja miettimään, kuinka haittaava tämä on. Huomasin, että vaikka kyseessä ei ollut etuhammas vaan kulmahampaan takana oleva hammas, niin nauruni alkoi olla pidättyvämpää ja sellaiset hörönaurut jäivät. Kun olin pohtinut esteettistä ja toiminnallista haittaa, niin pikku hiljaa päädyin siihen, että kyllä implantti taitaa olla kuitenkin paras ratkaisu.”

Juurihoito

”Jos juurihoito voi olla miellyttävä niin kokemukseni Oralilla oli todella positiivinen ja kivuton toipuminen! Asiantuntevaa palvelua ja hoitoa.”

”Long story short: Vielä lukiossa ollessani erääseen poskihampaaseeni tuli tuntemattomasta syystä kamala tulehdus, jonka seurauksena hammas jouduttiin juurihoitamaan. Hampaan hoito aloitettiin melko akuutisti Jyväskylän Oralilla sen jälkeen kun olin käynyt julkisella puolella jo pariin otteeseen ongelman kuitenkaan ratkeamatta. Vaikka olin jo lähes täysi-ikäinen nuori nainen, kipu oli yltynyt hampaassa niin kovaksi että tarvitsin hammaslääkäriin mennessä saattajan, sillä olin itse aivan toisissa maailmoissa kivun takia. Hampaan hoito aloitettiin poraamalla hammas auki, jolloin paine ja kipu lievittyivät välittömästi. Tämän jälkeen aloitettiin varsinainen juurihoitoprosessi, jonka teki minulle ennestään tuntematon hammaslääkäri. Tämä hammaslääkäri otti (ja ottaa yhä) minut vastaan aina kunnioittaen, rauhoittaen minua käynneillä kertomalla siitä mitä hän sillä hetkellä suussani tekee sekä kertomalla ja kyselemällä esimerkiksi minulle tärkeistä opinnoistani. Tällainen kohtelu on ollut minulle aivan uutta – hammaslääkäri kohtaa minut ihmisenä eikä pelkkänä suuna ja hampaina muiden joukossa. Hammaslääkärini puhuu kauniisti hampaistani ja lähdenkin hammaslääkäriltä nykyään hymyssäsuin. Yhä edelleen hammaslääkärini kuitenkin muistaa sen lähes 10 vuoden takaisen hetken, kun tulin kyseiselle klinikalle ensimmäistä kertaa äitini saattelemana. Hyväntahtoinen vitsi hammaslääkärillä käydessäni onkin se, miten paljon rohkeammaksi olen kasvanut kun pärjään nykyään hammaslääkärissä yksin.”

”Kärsin pahasta hammaslääkäripelosta. Kun tuli aika mennä juurihoitoon, sain viikkoja etukäteen päänsärkyjä, migreenejä ja itkukohtauksia. Erottajan ORAL:issa minut otettiin lämpimästi vastaan ja hammaslääkäri vakuutti, ettei hoito satu. Ensimmäisen kerran tämä oli totta! Puudutusta laitettiin monen monta kertaa, mutta kertaakaan en yrittänyt ampaista tuolista ylös.”

Kipu ja puudutus

”Kivuton hammashoito Oralissa esilääkityksessä!”

”Kaikkein kivuttomin/vihlomattomin paikkaus on tehty minulle Oralilla.”

”Tässä kuussa kaksi kertaa hammaslääkärissä käyneenä ei voi kun ihmetellä miten nätisti voi puudutuksen laittaa kun ei tuntunut yhtään. Hampaat nyt taas kunnossa ja uskaltaa uudelleenkin mennä Mikkelin Oraliin.”

”Minulla jonkin verran paikkauspelkoa, mutta kun kävin Oralissa niin jopa puudutuspiikin laitto ei tuntunut pahalta vaan oli niin asiantunteva ja ammattitaitoinen ja helläkätinen hammaslääkäri, että tulen taas kun on tarkastuksen aika tai tuntuu olevan reikä hampaassa!Kiitos paljon!”

”Onpa mukavia ihmisiä töissä Itäkeskuksen Oralissa, ei puudutuskaan tuntunut kuin hyttysen pistokselta.”

Lasten hammashoito

”6v poikani saa herkästi reikiä. Yksi hammas oli jo niin huono että se oli pakko otta pois. Oralilla tämä homma meni erittäin hyvin. Poikani on erittäin erittäin arka ja herkkä mutta onnistuimme. Viimeksi porattiin pari reikkää jopa ilman puudutusta koska ei suostunut ottamaan sitä, eikä kuulema saattunut. :)”

”Tyttäreni pidettyä uutta oikomiskojettaan kesän yli oli tarkastuskäynnin aika Oralin oikomishammaslääkärillä. Tultuamme sisään hammaslääkäri katsoi tyttööni ja totesi heti: ”Näen, että olet käyttänyt kojetta ahkerasti”. Kyllä oli tyttö mielissään kehuista ja näkyvistä tuloksista ja kaikille tuli hyvä mieli. :-)”

Viisaudenhammas

”Olen monille tuttaville ja ystäville kehunut kuinka viisaudenhampaani jouduttiin poistamaan leikkaamalla. Asian hoiti erikoislääkärinne Erottajalla muutamassa minuutissa, sain ennen toimenpidettä jo antibiootin ja sairaslomaa, paraneminen oli nopeaa, vaikka turvotus kesti pitkään ja leuan väri vaihtui viikon aikana =) Nyt olen jo äitini saanut varamaan ajan teille huomiseksi ja toivottavasti hänestäkin tulee uusi tyytyväinen asiakkaanne!”

”Oralissa minulta poistettiin molemmat alaviisaudenhampaat samalla kertaa. Kirurgi oli todella asiakaspalveluhenkinen ja kertoi koko ajan mitä tapahtuu, mitä ääniä kuuluu, miltä tuntuu eikä tapahtumaa tarvinnut pelätä lainkaan vaikka hieman hoitokammoinen olenkin.”

”Viisureiden poisto on yhtä tuskaa, mutta Oralissa hammaslääkäripelkooni suhtauduttiin vakavasti. Ihana hammaslääkäri kuunteli huoleni ja rauhoitteli minua ennen operaatiota. Hän varmisti moneen kertaan, että puudutus on varmasti riittävä. Viisaudenhampaan poisto olikin lopulta helppo ja kivuton kokemus. Hymyssä suin sain lähteä kotimatkalle, tai mitä nyt tehopuudutukselta pystyin hymyilemään. Enää ei hammaslääkäriin meno pelota samalla tavalla kuin ennen! 🙂 ”

”Pelkäsin paljon viisaudenhammasleikkausta,koska kolme edellistä oli ollut todella ilkeitä toimenpiteitä. Teillä Oralissa toimenpide kesti vain vajaa 10min ja sekin meni hyvin kun lääkäri laittoi radiosta rockit soimaan ja rupesi rauhallisesti ja varmoin ottein työskentelemään.”

Asiakkaiden kokemuksia Six Month Smiles -oikomishoidosta

Merjan tarina

Hampaiden peittely ja hymyilyn välttely oli minulle arkipäivää viidentoista vuoden ajan. Vuosien varrella hampaitteni ahtaus ja asentovirheet pahenivat radikaalisti ja hammasvälien puhdistus kotikonstein kävi osittain mahdottomaksi. Haasteena oli myös se, että pelkäsin toimenpiteitä lapsuuden huonojen kokemusten vuoksi.

Olin ollut luulossa, ettei hampailleni voitu tehdä mitään ilman perinteisten oikomiskojeiden käyttöä. Se olisi tarkoittanut 2-3 vuoden hoitoprosessia. Tutustuin Six Month Smiles -menetelmään keväällä 2013. Koska takahampaiston purentaani ei tarvittu muutoksia, hoitomuoto sopi minulle.

Ensimmäiset kaksi viikkoa oikomiskojeiden kanssa olivat totuttelua ja oli sekä hyviä että huonoja hetkiä. Suu tottui kuitenkin yllättävän nopeasti ja puhuminen sujui normaalisti jo toisena päivänä. Käytin vahaa noin kuukauden ajan, koska alkuvaiheessa raudat hankasivat joistain kohdista. Kipuja minulla ei ollut käytännössä ollenkaan koko prosessin aikana.

Jo kahden kuukauden kohdalla hampaiden asento oli korjaantunut liki ihanneasentoon ja kolmen kuukauden kohdalla oli enää vain minusta itsestäni kiinni, missä vaiheessa halusin hoidon päättää. Oikomishoito päätettiin noin neljän kuukauden kuluttua sen alkamisesta. Minulle laitettiin vielä retentiokaaret, jotka estävät hampaiden palautuminen alkuasentoon. Kaaret eivät näy ulospäin.

Yhteenvetona hoidon nopeus ylitti kaikki odotukset ja sovituissa kustannuksissa pysyttiin. Arvokkainta prosessissa oli kuitenkin se, että minua kohdeltiin yksilönä, toiveeni huomioitiin ja minua kuunneltiin.

(Merjan oikomishoidosta vastasi Krista Sivén, Oral Kuopio Keskusta)

Tuulan tarina

Oikomishoito ei sattunut juuri ollenkaan ja toimenpiteet suussa tehtiin todella näppärästi. Hämmästyin hoidon kuluessa lähinnä vain sitä, että oikeasti tuloksia alkaa näkyä niin nopeaan tahtiin.

En voinut kuvitella, että suoristettu ja kauniimpi hammasrivi voi vaikuttaa näin positiivisesti ulkonäköön ja sitä kautta haluun hymyillä herkemmin. Hymy oikaistuilla hampailla ei ole lopputulokseltaan virheettömällä tavalla keinotekoinen, vaan elävän kaunis ja persoonallinen.

Hauskinta on ollut saada ostaa kivan värisiä ja näyttäviä huulipunia, sillä enää ei tarvitse aristella sitä, mitä on huulten sisäpuolella. Siten esteettisellä hoidolla on ollut myös itsetunnolle kannustava ja pysyvä vaikutus. Hyvän mielen lisäksi hampaita on myös kivempi ja helpompi hoitaa. Oikaisuhoidon kuluessa opeteltu huolellinen hammashygienia jäikin vaikuttamaan arkirutiineihin positiivisena käytänteenä pitää hyvää huolta hampaista.

Ajallinen ja taloudellinen satsaus hampaisiin on mielestäni todella kannattanut ja tekisin tämän joka hetki uudelleen.

(Tuulan oikomishoidosta vastasi Krista Sivén, Oral Kuopio Keskusta)

Hannen tarina

Pahoin ahtautuneet ja vinot hampaani olivat häirinneet minua lähes koko aikuisikäni, mutta en halunnut perinteisiä oikomiskojeita suuhuni. Löysin netistä Six Month Smiles -nimisen tekniikan, joka tuntui huomaamattomalta, nopealta ja loistavalta vaihtoehdolta yks-risti-kaks-hampailleni. Niin sitten varasin ajan konsultaatioon. Six Month Smiles -menetelmä sopi minulle, joten hoito aloitettiin lokakuussa 2013.

Ensimmäinen reaktio oikomiskojeiden asennuksen jälkeen oli järkytys. Puhuminen oli vaikeaa ja syöminen vielä vaikeampaa. Kojeisiin tottui kuitenkin nopeasti ja noin kuukauden jälkeen niitä ei enää tarvinnut edes ajatella. Oli yllättävää, miten monet eivät oikeasti huomanneet oikomiskojettani.

Kiristyksen jälkeen hampaat olivat melko arat muutaman päivän. Jännä, miten kivustakin voi tulla positiivinen asia: kun tuntui kipua ja kiristystä, tiesi, että kyllä siellä hampaissa jotain todella tapahtuu. Ensimmäisen kuukauden aikana oikomiskojeet hankasivat huulien sisäpintoja, mutta vaha auttoi vaivaan.

Prosessi eteni uskomattoman nopeasti. Aika-arvio minun kohdallani oli noin yhdeksän kuukautta, mutta prosessi olikin valmis jo noin 4,5 kuukaudessa. Hoidon aikana hammaslääkärikäyntejä oli suunnilleen neljän viikon välein, lopussa hiukan useammin. Käsittämätöntä, että sain kauniin hymyn alle puolessa vuodessa! Nyt täytyy vain ihmetellä, miksen lähtenyt tähän prosessiin jo aikoja sitten.

Kaiken kaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen saamaani palveluun. Hammaslääkärini otti huomioon ajatukseni, toiveeni ja pelkoni. Olen aiemmin pelännyt hammaslääkärissä käyntiä, mutta tämän prosessin myötä pelko on hävinnyt.

(Hannen oikomishoidosta vastasi Krista Sivén, Oral Kuopio Keskusta)

[/collapse]