Hammaslääkäriopiskelijat

Teemme tiivistä yhteistyötä hammaslääketieteen opiskelijoiden kanssa Suomen jokaisessa yliopistossa. Yhteistyöllä opiskelijoiden kanssa haluamme olla mahdollistamassa heidän pääsynsä alan työtehtäviin, ensin hammashoitajiksi, palveluneuvojiksi tai välinehuollon tehtäviin. Kandikesänä opiskelijat saavat mahdollisuuden toimia myös hammaslääkärin roolissa. Uskomme, että käytännön työn kautta opiskelijalla on parhaat mahdollisuudet kehittää omia taitojaan potilastyössä. Yhteistyö on tärkeää, sillä haluamme tarjota alan tekijöille parhaan työpaikan, jossa ammatillista kehittymistä tuetaan myös valmistumisen jälkeen. Haluamme olla tukemassa opiskelijan kasvua kohti hammaslääkärin ammattia ja työuraa Oralilla. 

Opiskelijayhteistyö on meille antoisaa ja on hienoa saada joukkoomme lisää osaavia oralilaisia!  

Hammashoitajaopiskelijat

Teemme oppilaitosyhteistyötä Stadin ammattiopiston, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Turun ammatti-instituutin kanssa. Kehitämme oppilaitosyhteistyötä jatkuvasti, toivottavasti pian voimme tavata sinunkin koulullasi. 

Yhteistyössä oppilaitosten kanssa olemme tarjonneet työharjoittelumahdollisuuksia suun hoitoon erikoistuville lähihoitajaopiskelijoille, pitäneet yritysesittelyitä ja muistaneet valmistuvia opiskelijoita. Moni opiskelija onkin työllistynyt meille työharjoittelun kautta tai opintojensa loppuvaiheessa vakituiseksi työntekijäksi. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kesätyöhön ja tuntitöihin opiskelijan osaamisen mukaan.  

Vapaista työpaikoista ilmoitamme aina verkkosivuillamme. Voit jättää yhteystietosi myös avoimen haun kautta ja olemme sinuun yhteydessä, kun sopivia tehtäviä meillä avautuu. Haethan rohkeasti avoimia paikkoja sillä meille tärkeintä on halusi oppia ja innostus omaa työtäsi kohtaan, ei välttämättä se mitä juuri nyt osaat, sillä tarjoamme monipuolisesti koulutuksia ammatillisen kasvusi tueksi. 

Siirry lähettämään avoin hakemuksesi täältä>

Uratarinat

Oral joustaa opiskelijaelämän mukana 

Lapsena äitini ehdotti, että minusta tulisi hyvä luokanopettaja tai hammaslääkäri. Silloin en vielä kummastakaan urapolusta juuri innostunut, mutta kai perheen sanat jäivät mieleen. Ehkä sen vuoksi hain lukion jälkeen opiskelemaan hammaslääketiedettä vuonna 2015 ja sisään päästyäni otin paikan ilomielin vastaan.  

Opintojen ja elämän edetessä työpaikka kulkee mukana 

Opintojen toisen vuosikurssin jälkeen ennätin tehdä yhden kesän töitä hammashoitajana kotipaikkakunnallani Lappeenrannassa, mikä pohjusti hyvin tulevia kliinisiä opintoja. 

Opintojen edetessä ja kevään 2020 myllerryksen jälkeen sain luvan lähteä Kuopion hammaslääketieteen opetusklinikan oppien avulla ensimmäiseen työpaikkaani hammaslääkärinä. Sumplimme Oralin aluejohtajan kanssa työkuviot kesälle. Määränpäänä olivat eri kaupunkien Oral-toimipisteet Varkaudessa, Kuopiossa ja Joensuussa. Työtä tein vaihtelevasti eri toimipisteissä sen mukaan, mihin olin itse menossa. Syksyllä kävin myös kotikonnuilla Imatran ja Lappeenrannan toimipisteissä ja keväällä 2021 tulivat tutuksi Tampereen Oralin asemat. Ison yhtiön eduksi koen mahdollisuuden vaihdella työpaikkaa vaivattomasti eri puolelle Suomea, mihin nuoren miehenalun elämä viekään.  

Kollegoiden tuki kannustaa jatkamaan Oralissa 

Näin 25-vuotiaana on vielä paljon opittavaa niin työsä kuin elämässä. Olen saanut kaikilla vastaanotoilla hurjan määrän apua ja tukea kollegoilta, aina kun sitä olen tarvinnut. Uusien asioiden opettelu väsyttää ja jaksamisesta on pidettävä huoli, että työt eivät vie kaikkia mehuja. Vaikka sormet syyhyävät päästä tekemään paikkoja päivästä toiseen, täytyy työn ja muun elämän välillä löytää hyvä tasapaino, että jaksaa muun muassa harrastaa kiipeilyä ja musiikkia.  

Olen hyvin iloinen siitä, miten minut on otettu avoimesti vastaan kaikilla asemilla, joissa olen ennättänyt käydä. Ei Suomessa taida olla yhtään Oralin asemaa, jossa työilmapiiri olisi latistunut. Odotan innolla tulevia työvuosiani muiden oralilaisten kanssa!   

Kalle Karvonen, hammaslääketieteen kandidaaatti