Kostnadsfri evaluering av tandreglering med Invisalign Läs mer

Ursula Saari

Specialisttandläkare, tandreglering

Jag utför tandreglering för patienter i alla åldrar: barn, ungdomar, vuxna och äldre. Mitt arbetssätt är lugnt och jag utför ingreppen försiktigt. Jag försöker förklara vårdplanen för patienten så noggrant och tydligt som möjligt, och under vårdbesöken berättar jag också hur behandlingen fortskrider. Mina patienter har varit nöjda med resultaten och även med vårdbesöken vad gäller mitt arbetssätt.

Med tandreglering korrigerar jag bland annat bettfel, trånga tandbågar och tändernas felaktiga ställningar. Resultatet är en vacker, estetisk och jämn tandbåge. De tandregleringstekniker jag använder inkluderar Invisalign-membranreglering (diskreta transparenta tandregleringsmembran som kan korrigera även de mest allvarliga bettfel) och fasta instrument (tandställning) med fästen antingen av metall eller keramik. Som tandreglerare är jag bekant med den biomekanik som behövs för att flytta tänder, samt tillväxten och utvecklingen av tänder och ben.

Jag har 30 års erfarenhet av att behandla tandregleringspatienter. Jag fortsätter att uppdatera mina kunskaper, bland annat genom att gå på kurser och kongresser samt läsa nya publikationer och studier inom branschen. Jag har även hållit teknikföreläsningar om tandreglering. Mitt dagliga arbete med tandregleringspatienter håller mig också ständigt intresserad och entusiastisk för att fortsätta mitt arbete.

Jag tycker att det är viktigt att må bra själv så att man också kan behandla sina patienter väl. Jag upprätthåller min kondition och mitt välbefinnande genom mina hobbyer Ashtangayoga, joggning och oljemålning.


Utbildningar:

Jag har tagit tandläkarexamen 1993 vid medicinska fakulteten vid Åbo universitet. Omedelbart efter att ha blivit färdig tandläkare började jag arbeta på en specialtandläkarmottagning och behandlade då tandregleringspatienter tillsammans med min mentor. Under den tiden deltog jag också regelbundet i fortbildande tandregleringskurser i Finland, Europa och USA. Mitt intresse för tandreglering stärktes, och jag kunde specialisera mig på det treåriga specialiseringsprogrammet för tandreglering vid medicinska fakulteten vid Åbo universitet år 2000, där jag tog examen som ortodontist år 2003.

Specialkunnande

  • Estetisk tandvård
  • Ortodonti

Jag står gärna till tjänst

  • Patienter med tandläkarskräck
  • Barn och unga

Språkkunskap

  • engelska
  • finska

Enheter till en specialist Ursula Saari

Espoo, Espoontori
Asemakuja 2 C, 2.krs, 02770 Espoo
Boka

Hyvinkää, Hyvinge
Torikatu 2, 05800 Hyvinkää
Boka

Nummela
Naaranpajuntie 3 (Prisman rakennus, katutaso), 03100 Nummela
Boka

Turku, Hammaspiste
Puutarhakatu 12, 4. krs, 20100 Turku
Boka