Kostnadsfri evaluering av tandreglering med Invisalign Läs mer

Bedömning av behovet av ortodontisk vård, membran (Invisalign)

I den kostnadsfria bedömningen av vårdbehovet för Invisalign-tandreglering får du en bedömning av behandlingens lämplighet och en plan för nödvändiga åtgärder.

När tandregleringen görs med diskreta, genomskinliga och löstagbara membran behövs ingen tandställning av metall.

Till metodens fördelar hör också bekvämligheten och snabbheten. Du kan själv ta bort membranen vid behov, till exempel när du ska äta. Membrantandreglering är särskilt lämplig för tandreglering på vuxna.

Invisalign-membran

Varaktighet och pris för Invisalign-tandreglering

Invisalign-tandreglering görs med två olika metoder:

Invisalign Full (Express, Lite, Comprehensive, Teen)

  • Med Full-metoden behandlas alla typer av tandreglering
  • lämpar sig utöver enkel estetisk tandreglering även för krävande tandregleringar
  • tar vanligen 3–24 månader beroende på hur krävande tandregleringen är
  • Full-certifierade specialtandläkare och allmäntandläkare för tandreglering

Invisalign Go och Go+

  • lämpar sig främst för enkel estetisk tandreglering av framtänderna
  • Utförs av en Go-certifierad allmäntandläkare
  • kan ge resultat redan inom tre månader

Tandregleringens längd beror på ditt individuella utgångsläge och priset bestäms av hur krävande behandlingen är. Du får en behandlingsform som passar dig och kostnadskalkyl vid bedömningsbesöket.

Priserna på behandlingar utförda av en allmäntandläkare är 2 000–5 300 €, medan mer krävande behandlingar utförda av en specialtandläkare kostar 6 600–7 300 €. Hos oss kan du flexibelt betala för behandlingar även på avbetalning, och du får även Bonus på alla dina köp med S-Förmånskortet. Läs mer om våra betalningsalternativ här.

Behandlingsprocessen

Vid utvärderingsbesöket bedömer en tandläkare som är insatt i membrantandregleringsmetoder lämpligheten av metoden för dig.

En plan över nödvändiga åtgärder görs under besöket. Med stöd av planen kan du fatta ett beslut om att inleda tandreglering och boka en tid för den första behandlingen.

Många av våra kunder vill att deras tänder ska blekas i slutet av Invisalign-behandlingen. Som vår Invisalign-kund får du 20 % rabatt på blekning gjord på mottagningen (rabatt från normalpris, erbjudandet gäller i 6 månader efter tandregleringen).

Vad ska jag tänka på när jag bokar tid?

Tjänsten utförd av allmäntandläkare är avgiftsfri.

Du kan inte boka en kostnadsfri konsultation av specialtandläkare. Behöver du krävande tandreglering eller har ett diagnostiserat bettfel rekommenderar vi en avgiftsbelagd bedömning av vårdbehovet för membrantandreglering av en specialtandläkare.

Vid besöket bedöms endast lämpligheten för tandreglering med membran. Om du överväger andra tandregleringsalternativ än membran bör du boka en tid för bedömning av vårdbehovet av tandreglering.

Ett besök för bedömning av vårdbehovet innebär inte att du förbinder dig till fortsatt behandling.