Kostnadsfri evaluering av tandreglering med Invisalign Läs mer

Hemmablekning av tänderna

Tänderna kan blekas själv hemma med hjälp av blekningsformar som tillverkas enligt mått och med tryggt och effektivt blekningsgel.

Hemmablekning av tänderna görs med blekningsskenor tillverkade enligt mått samt med en trygg och effektiv blekningsgel. Vår munhygienist ger dig noggranna anvisningar inför hemmablekningen.

Behandlingsprocessen

I samband med besöket för bedömning av blekning eller laserblekning tar munhygienisten avtryck av tänderna, utifrån vilket tandteknikerna tillverkar personliga blekningsskenor. Det andra besöket reserveras för att prova och anpassa blekningsskenorna samt för munhygienistens anvisningar.

Med hjälp av måtten kan du fortsätta blekningen själv tills du har uppnått önskad grad.

När ska jag boka tid för denna behandling?

När du vill bleka dina tänder själv eller vill bibehålla resultatet från laserblekningen.

Vad ska jag tänka på när jag bokar tid?

Boka tid för en kostnadsfri konsultation för blekning, om avtryck för blekningsskenor inte har tagits i samband med ett besök hos munhygienist. Vid bedömningen inför blekning undersöks munnens och tändernas hälsotillstånd med tanke på blekning.

Tandblekning görs alltid i en ren mun. Tandköttsinflammation ska alltid behandlas och tandsten tas bort före blekning. Tandblekning rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor.