Kostnadsfri evaluering av tandreglering med Invisalign Läs mer

Massage av tuggmusklerna

Massage av tuggmusklerna lindrar muskelspänning som kan förorsakas av bettfel, stress eller av att man om nätterna biter ihop käkarna.

Massage av tuggmusklerna

Massage av tuggmusklerna lindrar muskelspänning som kan förorsakas av bettfel, stress eller av att man om nätterna biter ihop käkarna.

Rehabiliterande massage av tuggmusklerna kan lindra värk i huvudet, nacken och axlarna. Bettproblem, tandgnissel och andra spänningstillstånd i munnen kan orsaka värk i nacken, axlarna och tinningarna. I värsta fall kan de till och med utlösa migränanfall.

Massage av tuggmusklerna lindrar muskelspänningar i huvudet. Under massagen behandlas ansiktet och tuggmusklerna från insidan av kinderna samt musklerna i halsen, nacken och axlarna.

På Oral arbetar specialutbildade munhygienister som har särskilda kunskaper om hur problem i munnen påverkar övriga delar av kroppen. Munhygienisterna har beredskap att identifiera besvär som beror på bettfel och lösa dem genom avslappnande massage av musklerna i käken och huvudet.

Behandlingsprocessen

Under massagen behandlas ansiktet och tuggmusklerna från insidan av kinderna samt musklerna i halsen, nacken och axlarna.

Avslappnande massage som utförs av en munhygienist liknar traditionell massage, men är mer försiktig eftersom det är huvudet och området kring munnen som behandlas.

Under massagen går munhygienisten noggrant igenom musklerna från både in- och utsidan. Massagen lättar på spänningar, slaggämnen sätts i rörelse och käken, nacken och axlarna slappnar av.

I samband med massagen bedömer munhygienisten patientens mun och bett som helhet. Vid behov hänvisas patienten till en tandläkare eller bettfysiolog för ytterligare behandlingar.

Patienten får också anvisningar för övningar att göra hemma. Anvisningarna hjälper patienten att bryta små skadliga vanor som orsakar spänningstillstånd i munnen och käken. Om man exempelvis tuggar tuggummi för länge eller lutar hakan mot händerna kan detta orsaka tryck, som kan kännas i nacken, axlarna och huvudet.

När ska jag boka tid för denna behandling?

För behandling av värk i huvudet, nacken och axlarna som beror på problem med bettet.

 

Hittade du inte specialisten du letade efter? Ring vår kundtjänst 010 400 3400