Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronta lieventää lihasjännitystä, joka voi johtua purentavirheistä, hampaiden yöllisestä puremisesta tai stressistä.

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronta lieventää lihasjännitystä, joka voi johtua purentavirheistä, hampaiden yöllisestä puremisesta tai stressistä.

Purentalihasten kuntoutushieronnalla voidaan tuoda lievitystä pään alueen särkyyn. Purentaongelmat, hampaiden narskuttelu ja muut suun jännitystilat voivat heijastua särkynä niskaan, hartioihin ja ohimoille. Pahimmillaan ne jopa laukaisevat migreenikohtauksia.

Purentalihasten hieronta lieventää lihasjännityksiä pään alueella. Hieronnan aikana käsitellään kasvojen alue sekä puremalihakset poskien sisäpinnoilta sekä lisäksi kaulan ja niska-hartiaseudun aluetta.

Oralissa työskentelee erityisen lisäkoulutuksen saaneita suuhygienistejä, jotka ovat perehtyneet siihen, miten suun ongelmat vaikuttavat muualla kehossa. Suuhygienisteillä on valmiudet tunnistaa purentavirheistä johtuvat haitat ja ratkaista niitä suun ja pään alueen rentoutushieronnan avulla.

Lue lisää artikkelista Niskakivun syy voi löytyä suusta.

Palvelun eteneminen

Hieronnan aikana käsitellään kasvojen alue sekä puremalihakset poskien sisäpinnoilta sekä lisäksi kaulan ja niska-hartiaseudun aluetta.

Suuhygienistin tekemä rentoutushieronta on hyvin samanlaista kuin perinteinen hieronta – mutta voimankäyttö on hellävaraisempaa, kun toimitaan suun ja pään alueella.

Hieronnassa suuhygienisti käy lihakset läpi huolellisesti niin suun sisä- kuin ulkopuoleltakin. Suuhieronnassa jännitykset purkautuvat, kuona-aineet lähtevät liikkeelle ja keho rentoutuu leuan, niskan ja hartioiden alueelta.

Hierontakerran yhteydessä suuhygienisti tarkkailee suun ja purennan kokonaiskuvaa. Tarvittaessa hän ohjaa sinut jatkohoitoon hammaslääkärin tai purentafysiologin vastaanotolle.

Lisäksi saat hierontakäynniltä treeniohjeita. Ohjeiden avulla pääset eroon pienistä, haitallisista tavoista, jotka aiheuttavat jännitystiloja suussa ja leuassa. Esimerkiksi purukumin jauhaminen liian pitkään tai leuan nojaaminen käsivarteen aiheuttavat painetta, joka voi tuntua niskassa, hartioissa ja päässä.

Milloin kannattaa varata aika purentalihasten hierontaan?

Varaa aika purentalihasten rentoutushierontaan, kun kärsit pään alueen särystä tai niska- ja hartiasärystä, joka voi johtua purennan ongelmista.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Ensimmäinen hieronta-aika on 45 minuuttia, jotta hoidon tarvetta kartoittavalle alkukeskustelulle jää aikaa.

 

Etkö löytänyt etsimääsi asiantuntijaa? Soita asiakaspalveluumme 010 400 3400