Hammaslaminaatti

Hammaslaminaateilla (hammaskuoret) voidaan korjata hampaiden ulkonäköä.

Hammaslaminaatti tai keraaminen hammaskuori – posliinikuorilla on monta nimeä! Hammaslaminaatti on hampaan ulkopinnalle kiinnitettävä ohut keraaminen kuori, jolla hampaan ulkonäköä tai muotoa voidaan korjata. Niillä korjataan esimerkiksi värivirheitä, hampaan virheasentoa, hammasrakoja, hampaiden muotoa tai pituutta. Hammaslaminaatit ovat hyvä vaihtoehto myös silloin, kun halutaan todella vaaleat hampaat.

Kenelle hammaslaminaatit sopivat?

Hammaslaminaatit sopivat käytännössä kaikille aikuisille, jotka haluavat parantaa hampaidensa ulkonäköä. Hoito tehdään aina terveeseen suuhun. Ennen hammaslaminaattien asentamista tehdään aina hammastarkastus, jossa varmistetaan, ettei hampaissa ole reikiä tai hammaskiveä. Myös ikenien on hyvä olla terveet, sillä ientulehdus estää hammaskuorien asentamisen tarkasti oikealle paikalleen.

Hammaslaminaattien suunnittelu ja kiinnittäminen

Hammaslaminaatit kiinnitetään yleensä vain niihin hampaisiin, jotka näkyvät hymyillessä tai puhuessa – erityisesti etu- ja kulmahampaisiin. Ensin tehdään hammastarkastus lähtötilanteen kartoittamiseksi ja varmistetaan, että suu on terve. Sen jälkeen alkaa varsinainen hammaskuorien suunnitteluvaihe. Yleensä laminaatteja varten hampaiden pintaa myös hiotaan, jotta hampaiden paksuus pysyy luonnollisena myös laminaattien kanssa. Hiomisen jälkeen hampaista otetaan jäljennökset, joiden pohjalta valmistetaan pysyvät hammaslaminaatit. Usein hoidon aikana hampaisiin laitetaan väliaikaset laminaatit.

Hampaiden laminointi vaatii yleensä pari hoitokertaa hammaslääkärin vastaanotolla. Tarvittavien käyntien määrä varmistuu, kun alkukartoitus on tehty ja hoitosuunnitelma valmis – jokainen laminointi suunnitellaan aina asiakkaan lähtökohdat huomioiden, yksilöllisesti.

Hammaslaminaatit kestävät vuosikausia

Oikein hoidettuna hammaslaminaatit kestävät vuosikausia, jopa eliniän. Hyvä suuhygienia edesauttaa laminaattien pitkää ikää ja hyvää kuntoa. Myös hammastarkastuksissa kannattaa käydä säännöllisesti.

Hammaslaminaattien hinta

Hammaslaminaattien hintaan vaikuttavat aina hampaiden lähtötilanne ja mm. hammaslaminaattien määrä. Tarkan tiedon hinnasta, hoidon kulusta ja sinulle sopivista hammaslaminaattivaihtoehdoista saat hammaslääkäreiltämme.

Ajan varaaminen

Alkuun pääset varaamalla ajan hammastarkastukseen tai proteettisen hoidon tarpeen arviontikäynnille.