Ajankohtaista asioinnista, ajanvarauksista ja koronaviruksesta. Lue lisää
Hampaiden valkaisu nyt alkaen 150€ Lue lisää

Hammastarkastus

Hampaiden tarkastuksessa eli suun perustutkimuksessa hammaslääkäri tutkii kaikki suun ja hampaiden terveyden osa-alueet.

Hammaslääkärin tekemä säännöllinen hampaiden tarkastus mahdollistaa ongelmien ja piilevienkin sairauksien havaitsemisen riittävän varhaisessa vaiheessa, jolloin hoito on aina helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa.

Hampaat kannattaa tarkistuttaa säännöllisesti, vaikka suussa ei tuntuisi olevan ongelmia. Monet tulehdukset ja reiätkin voivat olla alkuun täysin oireettomia.

Videolla asiantuntijamme vastaa asiakkaiden usein esittämiin kysymyksiin hammastarkastuksesta.

 

Palvelun eteneminen

Hammaslääkäri tutkii hampaiden, ikenien ja suun limakalvojen kunnon. Myös hampaiston yleinen toimivuus, kuluneisuus ja muut mahdolliset purentaan liittyvät seikat tutkitaan sekä tarvittaessa otetaan röntgenkuvat. Ensimmäisellä käynnillä hammaslääkäri käy kanssasi läpi tarpeet ja toivomukset, joita sinulla on hampaittesi suhteen. Käynnin yhteydessä tehdään myös yksilöllinen hoitosuunnitelma ja kustannusarvio.

Lue lisää röntgenkuvauksesta hammashoidossa.

Milloin kannattaa varata aika hammastarkastukseen?

Varaa aika hammastarkastukseen, kun edellisestä tarkastuksesta on kulunut noin vuosi tai hammaslääkärin sinulle määrittelemän yksilöllisen tarkastusvälin mukaisesti.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Jos edellisestä tarkastuksesta on useampia vuosia, kuuluu hyvään tarkastustapaan ottaa koko leuan röntgenkuva sekä tarvittavat tarkistuskuvat. Kuvista havaitaan mm. mahdolliset vanhojen paikkojen alla tai hampaiden välissä olevat reiät tai oireettomat juurenpään tulehdukset tai muut mahdolliset paljain silmin näkymättömät ongelmat. Röntgenkuvista veloitetaan erikseen.