Mies, olisiko aika laittaa hampaat kuntoon? ​

Aika monella miehellä hampaiden hyvinvointi on retuperällä, joten et ole ainoa. Oman hymyn huoltaminen kuitenkin kannattaa – suun hyvinvointi vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin, puhumattakaan siitä, että terveillä hampailla on mukava hymyillä. 

Hampaiden omahoidossa parantamisen varaa

Vain alle puolet suomalaisista miehistä pesee hampaansa kaksi kertaa päivässä, kun naisista näin tekee kolme neljästä. Monilla tavat on opittu jo nuoruudessa, ja iän karttuessa vaikutukset näkyvät suun terveydessä. Suun terveydestä kannattaa todella pitää huolta, niin monella tavalla suun terveys heijastuu yleiseen hyvinvointiin. Puhumattakaan siitä, että terve suu tarkoittaa hyvänhajuista hengitystä ja iloista hymyä, jota ei tarvitse häpeillä. 

Suu kuntoon, se kannattaa 

Suun tulehdukset voivat heikentää yleissairauksien, kuten reuman ja diabeteksen hoitoennustetta. Ne aiheuttavat leikkauspotilaille tulehdusvaaran, voivat altistaa sydän- ja verisuonisairauksille sekä suurentaa mm. sydän- ja aivoinfarktin riskiä. Lue lisää suun terveyden vaikutuksesta yleisterveyteen

Monet suun tulehdukset ja reiätkin ovat yleisiä ja usein salakavalasti oireettomia. Mitä aiemmin suussa olevat ongelmat havaitaan, sitä helpompaa ja edullisempaa hoitaminen on.

​Aloita varaamalla aika hammastarkastukseen

Jos edellisestä hammaslääkärikäynnistäsi on jo vierähtänyt aikaa, pääset alkuun varaamalla ajan hammastarkastukseen. Saat arvion suusi ja hampaittesi terveydentilasta sekä suosituksen jatkotoimenpiteistä. Hammaslääkäri käy kanssasi läpi myös muut mahdolliset tarpeet ja toivomukset hampaittesi suhteen. 

Katso kaikki aihealueen: Suun terveys -artikkelit

Artikkeliin liittyvät palvelut