Terve suu pitää miehen terveenä

Monilla miehillä suun terveys on toissijainen asia. Silloin jää ehkä huomioimatta se, miten monella tavalla suun terveys vaikuttaa koko mieheen. Hoitamattomat hampaat edistävät muun muassa sydän- ja verisuonitautien kehittymistä. Suun ja hampaiden hyvällä hoidolla voidaan sekä ehkäistä sairauksia että parantaa jo olemassa olevien sairauksien hoidon onnistumista. 

Suun tulehdukset ovat uhka yleisterveydelle​

Suun tulehdukset voivat heikentää yleissairauksien, kuten reuman ja diabeteksen hoitoennustetta. Ne aiheuttavat leikkauspotilaille tulehdusvaaran, voivat altistaa sydän- ja verisuonisairauksille sekä suurentaa mm. sydän- ja aivoinfarktin riskiä.

Tulehdukset ja reiätkin usein oireettomia

Oireetonta hammastulehdusta ei itse voi huomata. Oireeton sekä esimerkiksi nuhakuumeen yhteydessä oireilevaksi muuttunut hammastulehdus levittää bakteereita verenkiertoon.

On tärkeää diagnosoida ja hoitaa bakteeritulehdukset, jotka tarpeettomasti kuormittavat ihmisen puolustusjärjestelmää. Hammaslääkärin tekemässä hampaiden tarkastuksessa ja tarvittaessa tätä täydentävässä hammasröntgenkuvassa oireeton tulehdus tai reikä hampaassa on yleensä kuitenkin havaittavissa sekä myös hoidettavissa.

Säännölliset hammastarkastukset osa terveyden ylläpitoa

Hammastarkastuksessa kannattaakin käydä säännöllisesti, jotta suun sairaudet ehditään havaita ja hoitaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Jos edellisestä hammaslääkärikäynnistäsi on jo vierähtänyt aikaa, varaa aika hammastarkastukseen ​jo tänään.

Katso kaikki aihealueen: Suun terveys -artikkelit

Artikkeliin liittyvät palvelut