Kostnadsfri evaluering av tandreglering med Invisalign Läs mer

Keramisk fyllning

Keramiska fyllningar (porslinsfyllningar) håller länge och ger samma känsla som riktiga tänder.

Keramiska fyllningar ser naturliga ut och håller betydligt längre än kompositfyllningar. Porslinsfyllningar ger också samma känsla som riktiga tänder. Fyllningen kan tillverkas på traditionellt sätt i ett laboratorium eller direkt på mottagningen.

Keramiska fyllningar tillverkas av ett material som är lika hårt som dina egna tänder. Andra fördelar med keramiska fyllningar är att fyllningarna inte gulnar eller attraherar bakterier, de har en naturlig färg och håller länge. På sikt är keramiska fyllningar en mer hållbar lösning än kompositfyllningar.

Behandlingsprocessen

Med hjälp av skräddarsydd 3D-modellering (CEREC) kan fyllningen tillverkas direkt på mottagningen. Tandläkaren fotograferar först dina tänder. Fotografierna används sedan för att tillverka fyllningen med CEREC-utrustningen. Tandläkaren monterar därefter fyllningen.

Keramiska fyllningar som tillverkas på traditionellt sätt i ett laboratorium kräver flera besök på mottagningen. Då är det en tandtekniker som manuellt tillverkar fyllningen med hjälp av ett avtryck som tas på mottagningen.

När ska jag boka tid för denna behandling?

När du vill ha en hållbar och naturlig fyllning i din tand. Keramiska fyllningar är ett estetiskt tilltalande alternativ för lagning av exempelvis framtänderna som visas när du ler.

Vad ska jag tänka på när jag bokar tid?

Orals allra nyaste CEREC-utrustning finns på mottagningarna i City, Skillnaden, Hagnäs, Imatra, Joensuu, Kampen, Lahtis, Galleria i Uleåborg, Björneborg, Nyslott, Sumeliuksenkatu i Tammerfors, Hagalund och Korso i Vanda. Mottagningar som saknar CEREC-utrustning har möjlighet att tillverka keramiska kronor i ett tandlaboratorium.