Keraaminen paikka on luonnollisen näköinen ja huomattavasti muovipaikkaa kestävämpi. Posliinipaikka myös tuntuu omaa hammasta vastaavalta. Paikka voidaan valmistaa perinteisesti laboratoriossa tai suoraan vastaanotolla.

Keraaminen paikka on yhtä kovaa kuin oma hammas. Muita keramian hyviä puolia ovat sen luonnollinen väri, kestävyys ja se, ettei paikka kellastu tai kerää bakteereja. Pitkällä tähtäimellä keraaminen paikka on myös muovipaikkaa kestävämpi ratkaisu.

Palvelun eteneminen

Yksilöllistä 3D-mallinnusta hyödyntävällä CEREC-laitteella paikan voi saada jopa yhdellä vastaanottokäynnillä. Ensin hammaslääkäri ottaa suukameralla kuvat hampaistosta. Kuvien perusteella CEREC-laite tekee paikan, jonka hammaslääkäri kiinnittää paikoilleen.

Perinteisesti laboratoriossa tehtävä keraaminen paikka vaatii useamman vastaanottokäynnin. Tällöin paikan suunnittelee ja tekee hammasteknikko käsityönä vastaanottokäynnillä otetun mallin mukaan.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Kun hammaslääkäri on todennut tarpeen hampaan paikkaukseen esim. hammastarkastuksen yhteydessä. Keramia on esteettinen vaihtoehto esimerkiksi hymyalueen hampaiden paikkaukseen.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Oralissa uusinta tekniikkaa olevat CEREC-laitteistot löytyvät Bulevardin, Cityn, Erottajan, Hakaniemen, Hyvinkään, Imatran, Iso Omenan, Joensuun, Jyväskylän,Järvenpään, Kampin, Lahden, Oulu Gallerian, Porin, Riihimäen, Savonlinnan, Tampere Sumeliuksenkadun, Tapiolan, Tikkurilan ja Vantaa Korson vastaanotoiltamme. Niillä asemilla, joilla ei ole Cerec-laitteistoa, keraamisia kruunuja voi teettää myös laboratoriossa.