Keraaminen paikkaus

Keraaminen eli posliininen paikka on kestävä ja tuntuu omalta hammasta vastaavalta.

Keraaminen paikka on luonnollisen näköinen ja huomattavasti muovipaikkaa kestävämpi. Keraaminen paikka eli posliinipaikka myös tuntuu ja näyttää omaa hammasta vastaavalta. Paikka voidaan valmistaa perinteisesti laboratoriossa tai suoraan vastaanotolla Cerec-tekniikalla osassa Oralin toimipisteistä.

Keraaminen paikka on yhtä kovaa kuin oma hammas. Muita keramian hyviä puolia ovat sen luonnollinen väri, kestävyys ja se, ettei paikka kellastu tai kerää bakteereja. Pitkällä tähtäimellä keraaminen paikka on myös muovipaikkaa kestävämpi ratkaisu.

Palvelun eteneminen

Yksilöllistä 3D-mallinnusta hyödyntävällä CEREC-laitteella paikan voi saada jopa yhdellä vastaanottokäynnillä. Ensin hammaslääkäri ottaa suukameralla kuvat hampaistosta. Kuvien perusteella CEREC-laite tekee paikan, jonka hammaslääkäri kiinnittää paikoilleen.

Perinteisesti laboratoriossa tehtävä keraaminen paikka vaatii useamman vastaanottokäynnin. Tällöin paikan suunnittelee ja tekee hammasteknikko käsityönä vastaanottokäynnillä otetun jäljennöksen mukaan.

Milloin kannattaa varata aika keraamiseen paikkaukseen?

Keraamiseen paikkaukseen kannattaa varata aika, kun hammaslääkäri on todennut tarpeen hampaan paikkaukseen esim. hammastarkastuksen yhteydessä. Keraaminen paikka on esteettinen ja kestävin vaihtoehto hampaan paikkauksessa. Isommissa rei’issä ja varsinkin koko purentaa kantavissa poskihampaissa paras valinta reikien korjaamiseen on usein keraaminen paikka.