Kostnadsfri evaluering av tandreglering med Invisalign Läs mer

Reglering, membran (Invisalign)

Invisalign är en diskret form av tandreglering som görs med genomskinliga skenor.

Invisalign är en diskret form av reglering som görs med genomskinliga, löstagbara skenor.

Behandlingsprocessen

1. Kontroll och bedömning

Grundläggande kontroll
Övergripande vårdplan
Du får en bedömning av hur lämplig Invisalign-tandregleringen är för dig och en vårdplan. Utifrån planen kan du besluta dig för om du vill inleda behandlingen och beställa tid för ett iTero 3D-avtryck.

2. 3D-skanning och bedömning av behandlingsresultatet

Precisionsavtryck
iTero 3D-bild
ClinCheck-demonstration
Det tas en bild av dina tänder eller så görs det ett precisionsavtryck av dem som skannas i 3D. Videoinspelningen, som görs utifrån bilderna, skickas till dig om 2–3 veckor så att du kan se hur ditt leende ser ut efter avslutad behandling. Med hjälp av planen utarbetas utbytbara Invisalign-regleringsmembran som ska bytas ut med två veckors intervall.

3. Börja använda regleringsmembranen

Utbytbara regleringsmembran
Besök på mottagningen med 1–2 månaders intervall
Du får för dig skräddarsydda Invisalign-regleringsmembran tillverkade av tunn plast 4–6 veckor efter 3D-skanningen. Membranen är transparenta och diskreta och du kan ta ut dem när du ska äta och vid rengöring. Vissa tänder får en fästyta som säkerställer att tanden flyttar på sig.
Tandregleringen varar 7–24 månader beroende på målet för behandlingen.

4. Snabba på behandlingen med AcceleDent

AcceleDent är ett verktyg som påskyndar din tandregleringsbehandling genom vibrationer som främjar tändernas förflyttning och behandlingen. Med hjälp av den här tilläggsbehandlingen kan din behandling med Invisalign bli upp till 30 – 50 % snabbare.

5. Rengöring och blekning av tänderna

Under behandlingen kan du besöka munhygienisten för rengöring av tänderna. Eventuell blekning av tänderna sker helst efter regleringen.

6. När behandlingen avslutas

Vivera-retentionskena och retentionstråd

Tänderna blir raka snabbare än bettet korrigeras. Regleringen bör genomföras enligt planen ända till slutet. När Invisalign-behandlingen avslutas får du en Vivera-retentionsskena eller en limningsbar stödtråd för att behandlingsresultatet ska bli bestående. Vivera ska användas fortgående under de två första veckorna och därefter enbart på natten.

Frivilliga steg med tanke på behandlingen är punkterna 4 och 5, de andra är oundvikliga steg i tandregleringen.

När ska jag boka tid för denna behandling?

När du vill att dina tänder ska regleras med hjälp av en diskret teknik och tandläkaren har fastställt att den här metoden är lämplig.