Ajankohtaista asioinnista, ajanvarauksista ja koronaviruksesta. Lue lisää

Oikomishoito, kalvot (Invisalign)

Invisalign on huomaamaton, läpinäkyvillä kalvoilla tehtävä oikomishoitomenetelmä.

Invisalign-oikominen tehdään läpinäkyvillä, irrotettavilla oikomiskalvoilla, jotka voit irrottaa tarvittaessa, esimerkiksi syömisen ja hampaiden pesun ajaksi.

Kalvo-oikominen on turvallinen ja miellyttävä oikomismenetelmä, jonka avulla voidaan korjata hymyalueen asento- ja purentavirheitä tai koko suun alue.

Palvelun eteneminen

1. Arviointikäynti

 • Saat kalvo-oikomiseen perehtyneen hammaslääkärin arvion Invisalign-oikomishoidon sopivuudesta sinulle sekä arvion hoidon kestosta ja kustannuksista sekä tarvittavista toimenpiteistä.
 • Ennen Invisalign-oikomishoidon aloittamista suun ja hampaiden tulee olla hoidetut ja terveet. Hammaslääkäri ohjaa sinut tarvittaessa hammastarkastukseen.

2. 3D-skannaus ja arvio hoitotuloksesta

 • Hampaasi kuvataan tai hampaistasi otetaan tarkkuusjäljennös.
 • Kuvauksen avulla valmistettu hoitosuunnitelma eli ClinChek-video lähetetään sinulle 2-3 viikon kuluttua, jotta näet miltä hymysi näyttää hoidon päätyttyä. Hoitosuunnnitelman perusteella tehdään 1-2 viikon välein vaihdettavat Invisalign-oikomiskalvot.

3. Oikomiskalvojen käyttöönotto

 • Sinulle valmistetaan hoitosuunnitelmasi mukainen määrä yksilöllisiä, ohuesta muovista valmistettuja Invisalign-kalvoja. Kalvot ovat läpinäkyviä ja huomaamattomia ja voit ottaa ne pois ruokailun ja puhdistuksen ajaksi.
 • Muutamaan hampaaseen kiinnitetään otepinta, jolla varmistetaan hampaan siirtyminen.
 • Saat hammaslääkäriltä opastusta kalvojen käytöstä sekä kirjalliset ohjeet.
 • Kontrollikäynnit hammaslääkärillä ovat 4-9 viikon välein. Käynneillä varmistetaan hoidon hyvä eteneminen ja seurataan purentaa.
 • Oikomishoito kestää 3–24 kuukautta riippuen oikomisen vaativuudesta.

4. Nopeuta hoitoasi Acceledentin avulla

 • AcceleDent on oikomishoitoasi nopeuttava laite, jonka värähtely kiihdyttää hampaiden liikkumista ja hoitosi etenemistä. Tämän lisähoidon avulla Invisalign-hoito voi nopeutua jopa 30 – 50 %.

5. Hampaiden puhdistus ja valkaisu

 • Hoidon aikana voit käydä suuhygienistillä hampaiden puhdistuksessa. Mahdollinen hampaiden valkaisu suositellaan tehtäväksi vasta oikomisen jälkeen.

6. Hoidon päättyminen

 • Hampaiden suoristuminen korjaantuu nopeammin kuin purenta. Oikominen tuleekin tehdä suunnitelman mukaisesti loppuun asti.
 • Oikomishoitoa seuraa ylläpitovaiheInvisalign-oikomishoidon päätteeksi saat Vivera-retentiokiskon tai liimattavan tukilangan hoitotuloksen säilyttämiseksi. Viveraa käytetään aluksi jatkuvasti, myöhemmin vain öisin.

 

Hoidon kannalta vapaaehtoisia vaiheita ovat kohdat 4 ja 5, muut kohdat ovat välttämättömiä vaiheita. Lue lisää Invisalign-oikomishoidosta täältä.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Voit varata ajan, kun hammaslääkäri on todennut arviointikäynnillä Invisalign-oikomishoidon soveltuvan sinulle ja haluat oikoa hampaasi huomaamattomalla tekniikalla.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Ennen Invisalign-oikomishoidon aloittamista arvioidaan hoidon soveltuvuus sinulle. Voit varata ajan kalvo-oikomismenetelmiin perehtyneelle yleishammaslääkäriltä täältä tai erikoishammaslääkärille täältä.

Kaikki ajat tähän palveluun eivät ole varattavissa verkossa. Jos et löydä sopivaa aikaa, soita  numeroon 010 400 3400.