Oikomishoito, kalvot (Invisalign)

Invisalign on huomaamaton, läpinäkyvillä kalvoilla tehtävä oikomishoitomenetelmä.

Invisalign-oikominen tehdään läpinäkyvillä, irrotettavilla oikomiskalvoilla, jotka voit irrottaa tarvittaessa, esimerkiksi syömisen ja hampaiden pesun ajaksi.

Kalvo-oikominen on turvallinen ja miellyttävä oikomismenetelmä, jonka avulla voidaan korjata hymyalueen asento- ja purentavirheitä tai koko suun alue.

Palvelun eteneminen

1. Arviointikäynti

 • Saat kalvo-oikomiseen perehtyneen hammaslääkärin arvion Invisalign-oikomishoidon sopivuudesta sinulle sekä arvion hoidon kestosta ja kustannuksista sekä tarvittavista toimenpiteistä.
 • Ennen Invisalign-oikomishoidon aloittamista suun ja hampaiden tulee olla hoidetut ja terveet. Hammaslääkäri ohjaa sinut tarvittaessa hammastarkastukseen.

2. 3D-skannaus ja arvio hoitotuloksesta

 • Hampaasi kuvataan tai hampaistasi otetaan tarkkuusjäljennös.
 • Kuvauksen avulla valmistettu hoitosuunnitelma eli ClinChek-video lähetetään sinulle 2-3 viikon kuluttua, jotta näet miltä hymysi näyttää hoidon päätyttyä. Hoitosuunnnitelman perusteella tehdään 1-2 viikon välein vaihdettavat Invisalign-oikomiskalvot.

3. Oikomiskalvojen käyttöönotto

 • Sinulle valmistetaan hoitosuunnitelmasi mukainen määrä yksilöllisiä, ohuesta muovista valmistettuja Invisalign-kalvoja. Kalvot ovat läpinäkyviä ja huomaamattomia ja voit ottaa ne pois ruokailun ja puhdistuksen ajaksi.
 • Muutamaan hampaaseen kiinnitetään otepinta, jolla varmistetaan hampaan siirtyminen.
 • Saat hammaslääkäriltä opastusta kalvojen käytöstä sekä kirjalliset ohjeet.
 • Kontrollikäynnit hammaslääkärillä ovat 4-9 viikon välein. Käynneillä varmistetaan hoidon hyvä eteneminen ja seurataan purentaa.
 • Oikomishoito kestää 3–24 kuukautta riippuen oikomisen vaativuudesta.

4. Nopeuta hoitoasi Acceledentin avulla

 • AcceleDent on oikomishoitoasi nopeuttava laite, jonka värähtely kiihdyttää hampaiden liikkumista ja hoitosi etenemistä. Tämän lisähoidon avulla Invisalign-hoito voi nopeutua jopa 30 – 50 %.

5. Hampaiden puhdistus ja valkaisu

 • Hoidon aikana voit käydä suuhygienistillä hampaiden puhdistuksessa. Mahdollinen hampaiden valkaisu suositellaan tehtäväksi vasta oikomisen jälkeen.

6. Hoidon päättyminen

 • Hampaiden suoristuminen korjaantuu nopeammin kuin purenta. Oikominen tuleekin tehdä suunnitelman mukaisesti loppuun asti.
 • Oikomishoitoa seuraa ylläpitovaiheInvisalign-oikomishoidon päätteeksi saat Vivera-retentiokiskon tai liimattavan tukilangan hoitotuloksen säilyttämiseksi. Viveraa käytetään aluksi jatkuvasti, myöhemmin vain öisin.

Hoidon kannalta vapaaehtoisia vaiheita ovat kohdat 4 ja 5, muut kohdat ovat välttämättömiä vaiheita. Lue lisää Invisalign-oikomishoidosta täältä.

Moni asiakkaista haluaa Invisalign-hoidon päätteeksi myös valkaisun hampailleen. Oralin Invisalign-asiakkaana saat -20 % kaikista valkaisuista (ei sisällä kotihoitotuotteita).

Milloin kannattaa varata aika Invisalign-oikomishoitoon?

Voit varata ajan, kun hammaslääkäri on todennut arviointikäynnillä Invisalign-oikomishoidon soveltuvan sinulle ja haluat oikoa hampaasi huomaamattomalla tekniikalla.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Ennen Invisalign-oikomishoidon aloittamista arvioidaan hoidon soveltuvuus sinulle. Voit varata maksuttoman ajan kalvo-oikomismenetelmiin perehtyneelle yleishammaslääkäriltä täältä tai erikoishammaslääkärille täältä. Huomioithan, että oikomishoidon erikoishammaslääkäreillä arvio on maksullinen. Jos tiedät tarvitsevasi vaativaa oikomishoitoa tai sinulla on todettu purentahäiriö, suosittelemme että varaat ajan erikoishammaslääkärille.

Kaikki ajat tähän palveluun eivät ole varattavissa verkossa. Jos et löydä sopivaa aikaa, soita numeroon 010 400 3400.