Kostnadsfri evaluering av tandreglering med Invisalign Läs mer

White spot-behandling

Blek och ta bort störande fläckar från tänderna.

White spot-behandling

Blek och ta bort störande fläckar från tänderna.

Ibland kan det finnas vita eller bruna fläckar, ränder eller andra färgvariationer på tänderna. De kan vara medfödda störningar i emaljen och ibland kan de vara orsakade av för mycket fluor i dricksvattnet eller av tandregleringsbehandling. Om de är på framtänderna eller andra tänder som syns när man ler kan de vara störande. Dessa fläckar kan blekas och till och med tas bort helt med White spot-behandling.

Före och efter white spot-behandling.

White spot-behandlingsprocessen

Vid white spot-, dvs. resininfiltrationsbehandling, görs en kemisk behandling av tandytan. Tanden skadas inte av behandlingen och behandlingen är inte heller smärtsam.  Tandblekning rekommenderas före white spot-behandlingen eftersom den förbättrar resultatet.  Om tandblekningen görs cirka en vecka före behandlingen blir resultatet bäst.

White spot-behandlingen kan göras för en eller flera tänder på en gång. Om resultatet inte är tillräckligt bra efter en gång kan behandlingen upprepas. Resultatet från white spot-behandlingen är permanent och kräver inget underhåll. White spot-behandlingen kan även ges till barn.

Vad ska jag tänka på när jag bokar tid?

Boka först tid till en avgiftsfri konsultation för tandblekning om lämpligheten av white spot-behandlingen inte har konstaterats vid ett annat vårdbesök.

Vid blekningsbedömningen undersöks munnens och tändernas skick med tanke på blekning och du får mer information om behandlingen. Behandlingen görs alltid i en ren och frisk mun. Tandköttsinflammation ska alltid behandlas och tandsten tas bort före behandling.

White spot-behandling, som förbättrar resultatet efter tandblekning, rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor eller om du är under 18.

Hittade du inte specialisten du letade efter? Ring vår kundtjänst 010 400 3400