White spot -hoito

Hampaissa olevien häiritsevien laikkujen häivyttäminen ja poistaminen.

Hampaissa voi joskus olla valkoisia tai ruskeita laikkuja, raitoja tai muuta kirjavuutta. Värivirheet voivat olla synnynnäisiä kiilteen vaurioita, toisinaan taas juomaveden liiallisen fluorin tai oikomishoidon aiheuttamia. Häiritseviä ne voivat olla etuhampaissa tai muissa hymyiltäessä näkyvissä hampaissa. Näitä laikkuja voidaan häivyttää ja jopa poistaa kokonaan white spot -hoidolla.

Kuvissa tilanne ennen white spot -hoitoa ja hoidon jälkeen.

White spot -hoidon eteneminen

White spot eli resiini-infiltraatio-hoidossa hampaan pinnalle tehdään kemiallinen käsittely. Hammas ei vaurioidu hoidossa ja hoito ei aiheuta kipua.  Ennen white spot -hoitoa suositellaan hampaiden valkaisua, sillä se parantaa lopputulosta.  Valkaisulla noin viikkoa ennen hoitoa saadaan parhaat tulokset.

White spot -hoito on mahdollista tehdä yhdelle tai useammalle hampaalle kerralla. Jos lopputulos ei yhden kerran jälkeen ole riittävä voidaan hoito uusia. White spot -hoidon tulos on pysyvä, eikä se vaadi ylläpitohoitoa. White spot -hoito voidaan tehdä myös lapsille.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Varaa aika ensin ilmaiseen valkaisuarviointiin ellei white spot -hoidon soveltuvuutta ole todettu muun hoitokäynnin yhteydessä.

Valkaisuarvioinnissa tarkastetaan suun ja hampaiston kunto hoitoa varten ja saat lisätietoa hoidosta. Hoito tehdään aina puhtaaseen ja terveeseen suuhun. Ientulehdus tulee olla hoidettu ja hammaskivi poistettu ennen hoitoa.

White spot -hoidon lopputulosta parantavaa hampaiden valkaisua ei suositella tehtäväksi alle 18-vuotiaille, raskaana oleville eikä imettäville.