Periosafe-testi

Periosafe-testin avulla ennaltaehkäiset suun ongelmia

Ientulehduksen edetessä syvemmälle kudoksiin, on kyseessä parodontiitti eli kiinnityskudossairaus, joka tuhoaa hampaan leukaluuhun kiinnittäviä kudoksia. Taudin edetessä hammas irtoaa kokonaan leuasta.

Suomalainen innovaatio Periosafe on syljestä mitattava entsyymitesti, jolla voidaan todeta sairastaako potilas parodontiittia.

Parodontiitti on Suomessa kansansairaus, jolla on yhteys moniin kroonisiin yleissairauksiin. Positiivinen Periosafe-testitulos kertoo entsyymin aktivoitumisesta ja kudostuhon käynnistymisestä potilaan suussa jo ennen kuin sairaus on kliinisessä tutkimuksessa todennettavissa.

Testillä pystytään mittaamaan myös hoidon toimivuutta ja sairauden uudelleen aktivoitumista aktiivisten hoitojaksojen ja ylläpitohoidon jälkeen.

Testi on saatavissa kaikissa Oral-toimipaikoissa, lukuunottamatta seuraavia:
Kuopio Keskusta: testi saatavilla 24.4.
Salo: testi saatavilla 10.4.

Testin hinta on 29 e.

Testi tehdään hammaslääkärin tekemän hampaiden tarkastuksen tai suuhygienistikäynnin yhteydessä. Puoli tuntia ennen testin tekemistä ei saa pestä hampaita, syödä tai pureskella purukumia.

Periosafe sopii kaikille yli 25-vuotiaille. 

> Katso Periosafe-hoitopolku

Parodontiitin varhainen toteaminen on tärkeää

Yli puolet suomalaisista sairastaa ien- tai kiinnityskudossairautta, usein tietämättään. Parodontiitti aiheuttaa jatkuvan tulehduksen suussa ja voi johtaa lopulta hampaiden irtoamiseen. Sekä ientulehdus ja parodontiitti voivat olla täysin oireettomia. Kun hampaat heiluvat, alkaa olla jo liian myöhäistä. Siksi taudin varhainen toteaminen on todella tärkeää.

Kaikki potilaat eivät ole yhtä alttiita sairastumaan, mutta on tärkeää, että sairaus todetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Suun tulehdukset vaikuttavat monien sairauksien hoitoon

Suun tulehduksilla on vaikutusta myös yleisterveyteen. Hoitamattomat tulehdukset laskevat tutkimusten mukaan hedelmällisyyttä sekä miehillä että naisilla, ja vaarantavat sydän- ja verisuonisairauksien, tekonivelten, reuman ja diabeteksen hoitoa.

Parodontiitin hoito

Me Oral Hammaslääkäreissä haluamme ylläpitää hyvää suunterveyttä tutkimalla kiinnityskudossairautta ja sen riskejä. 

Taipumus kiinnityskudoskadon aktivoitumiselle ei katoa, mutta huipputeknologialla, hyvällä hoidolla ja seurannalla autamme sinua pysymään terveenä ja säilyttämään omat hampaasi koko elämän. 

> Katso Periosafe-hoitopolku

Varaa aikasi tästä> tai soittamalla 010 400 3400

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info

Periosafe-testin saa vain Oralista

Lue uutinen Periosafe-testin käyttöönotosta Suomessa

Lisää tietoa ientulehduksista ja parodontiitista

Hoitamaton suun tulehdus nostaa leikkauksen riskejä

Periosafe-entsyymitesti on suomalainen keksintö, joka pohjautuu professori Timo Sorsan tutkimustyöhön Helsingin yliopistossa. Testin valmistaja on suomalainen Medix Biochemica Oy.