Periosafe-testi

 
Periosafe-testin avulla ennaltaehkäiset suun ongelmia

Suomalainen innovaatio Periosafe on syljestä tehtävä entsyymitesti, jolla voidaan diagnosoida sairastatko iensairautta eli ientulehdusta tai hampaan kiinnityskudossairautta (parodontiitti).

Iensairaudet ovat Suomessa kansantauti, jolla on yhteys moniin kroonisiin yleissairauksiin. Positiivinen Periosafe-testitulos tarkoittaa sitä, että kudostuhoa aiheuttava entsyymi on aktiivinen ja tuhoaa ienten kiinnityskudosta. Testillä sairaus voidaan todeta jo ennen kuin se on kliinisessä tutkimuksessa todennettavissa.

Testillä pystytään mittaamaan myös hoidon toimivuutta ja sairauden uudelleen aktivoitumista aktiivisten hoitojaksojen ja ylläpitohoidon jälkeen.

Testi on saatavissa vain Oral Hammaslääkäreiltä ja testin hinta on 29e. Testi sopii kaikille yli 25-vuotiaille.

Voit varata erillisen testiajan tai tehdä testin hampaiden tarkastuksen tai suuhygienistikäynnin yhteydessä. Puoli tuntia ennen testin tekemistä ei saa pestä hampaita, syödä tai pureskella purukumia.

> Katso Periosafe-hoitopolku

 

Iensairauden varhainen toteaminen on tärkeää

Yli puolet suomalaisista sairastaa iensairautta, usein tietämättään. Ientulehdus kuulostaa vaarattomalta pikkuharmilta, mutta hoitamattomana sillä saattaa olla kauaskantoiset seuraukset. Ientulehduksesta saattaa seurata hampaan kiinnityskudossairaus, joka edetessään voi irrottaa hampaan leuasta. Kun hampaat heiluvat, alkaa olla jo liian myöhäistä. Siksi taudin varhainen toteaminen on todella tärkeää.

Sekä ientulehdus ja parodontiitti voivat olla täysin oireettomia.

Kaikki potilaat eivät ole yhtä alttiita sairastumaan, mutta on tärkeää, että sairaus todetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Iensairaudet vaikuttavat monien sairauksien hoitoon

Iensairauksista johtuvilla suun tulehduksilla on vaikutusta myös yleisterveyteen. Hoitamattomat tulehdukset laskevat tutkimusten mukaan hedelmällisyyttä sekä miehillä että naisilla, ja vaarantavat sydän- ja verisuonisairauksien, tekonivelten, reuman ja diabeteksen hoitoa.

Iensairauksien hoito

Me Oral Hammaslääkäreissä haluamme ylläpitää hyvää suunterveyttä tutkimalla kiinnityskudossairautta ja sen riskejä. 

Taipumus kiinnityskudoskadon aktivoitumiselle ei katoa, mutta huipputeknologialla, hyvällä hoidolla ja seurannalla autamme sinua pysymään terveenä ja säilyttämään omat hampaasi koko elämän. 

> Katso Periosafe-hoitopolku

> Lisää tietoa ientulehduksesta ja parodontiitista

Varaa aikasi tästä> tai soittamalla 010 400 3400

Vapaita aikoja ei löytynyt
Info

Periosafe-testin saa vain Oralista

Lue uutinen Periosafe-testin käyttöönotosta Suomessa

Lisää tietoa ientulehduksesta ja parodontiitista

Hoitamaton suun tulehdus nostaa leikkauksen riskejä

Periosafe-entsyymitesti on suomalainen keksintö, joka pohjautuu professori Timo Sorsan tutkimustyöhön Helsingin yliopistossa. Testin valmistaja on suomalainen Medix Biochemica Oy.